Tort cu fructul pasiunii si frisca

de papabundetot in Torturi, 2 Ian 2015 | 1523 vizualizari

 

De 10 ani incoace,pe 26 decembrie in fiecare an sarbatorim ziua de nastere a lui Mihai,cu toate astea,in verva cumparaturilor de Craciun am uitat sa trec pe lista si sa cumpar cateva ingrediente,asa ca,a trebuit sa fac din ce aveam un tort pt iubi,ca nu era vina lui ca eu am uitat sa cumpar una,alta :) Asa a aparut acest tort cu fructul pasiunii si frisca care, pana la urma a fost chiar un tort extrem de usor si savuros.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 240 gr biscuiti
  • 120 gr unt
  • Pentru crema:
  • 700 ml frisca lichida
  • 4 buc fructul pasiunii
  • 100 gr ciocolata alba
  • 4 linguri zahar brut
  • 9 foi de gelatina
  • semintele si pastaia de vanilie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru ornat:
  • Fulgi de migdale si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructul pasiunii si frisca:

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am amestecat bine pana cand s-au omogenizat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se raceasca.


Intr-o oala mica am pus la foc frisca lichida cu zaharul,semintele si pastaia de vanilie si le-am lasat la foc mic sa fiarba usor.Am adaugat apoi miezul de la fructul pasiunii,100gr ciocolata alba rupta in bucati,foile de gelatina inmuiate in apa rece si stoarse bine,zeama de la o jumatate de lamaie si am luat oala de pe foc.Am strecurat tot acest amestec printr-o sita fina,pasand bine semintele de la fructul pasiunii,pentru a le scoate toata aroma.Cand amestecul s-a mai racit,l-am adaugat peste blatul de biscuiti si l-am dat la frigider.


Inainte de a servi tortul,l-am ornat cu fulgi de migdale prajiti usor si cativa fulgi de ciocolata neagra.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructul pasiunii si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

deyutzky 1

02.01.2015, 21:52

super!!

Lia_ 1

02.01.2015, 21:56

combinatie traznet. bravo

papabundetot 1

04.01.2015, 09:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi