Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine

de Rocsi in Torturi, 25 Oct 2014 | 9336 vizualizari

 

Nu avem nici o ocazie speciala, nici o aniversare, dar din cand in cand, imi place sa ii rasfat pe ai mei cu un tort! Un ciocolatos super delicios, atat pot sa zic despre acest tort!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite praf de copt
  • Crema:
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr mascarpone
  • 1 compot de mandarine (350 gr)
  • fulgi de ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine:

Blatul:

Puteti pregati blatul o data sau sa coaceti doua foi, rand pe rand. Eu coc foile pe rand ca imi ies mai bine.

Mixam 3 galbenusuri spuma cu 3 linguri de zahar.

Incorporam 2 linguri de ulei, apoi 1 lingurita praf de copt, 2 linguri si 1/2 faina, 1 lingura cacao.

Albusurile le mixam separat, apoi, cu o paleta, le incorporam usor in compozitia de mai sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu diamentrul de 26 cm, turnam compozitia.

Introducem blatul in cuptor pentru 10-12 minute. La fel procedam cu a doua foaie.

Crema:

Intr-un tuci sau un vas cu fundul mai gros, punem ciocolata rupta bucatele si frisca lichida.

Le transferam pe foc, amestecam continuu pana de topeste ciocolata, aveti grija sa nu fiarba.

Cand ciocolata este topita, luam vasul de pe foc, dam la rece crema cateva ore.

Dupa acest timp, mixam pana obtinem o crema spumoasa, apoi adaugam mascarponele si mai mixam foarte putin.

Asezam prima foaie de blat pe un platou, il insiropam cu zeama din compotul de mandarine, punem cam 1/3 din crema si nivelam. Punem bucati de mandarine.

Venim cu a doua foaie, insiropam, imbracam tortul cu crema si mai oprim 4-5 linguri.

Crema oprita o punem in pos si facem cateva floricele pe tort.

Decoram cu mandarine si fulgi de ciocolata alba.

Dam la rece apoi servim!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata, mascarpone si mandarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (46)

Rocsi 1

03.05.2015, 10:28

Multumesc Mihaela

Aletta 1

03.05.2015, 13:09

wow,ce bunatate.

Rocsi 1

03.05.2015, 19:39

Multumesc Aletta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuci si ciocolata