Tort cu crema de mar

de aziz in Torturi, 4 Apr 2012 | 3482 vizualizari

 

Sincera sa fiu am pornit sa fac asa un desert simplu sa-i zicem un fel de chec si am ajuns la un tortulet delicios.....totalmente neintentionat ....dar noua ne-a placut ....reteta de blat ar da bine si la briose zic eu,asa ca daca va bate vre-un gand nu ezitati.....

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 375 gr faina
  • un praf de copt
  • 3 oua
  • 205 gr zahar
  • o lingura gem sau marmelada de portocale sau ce va place eu am pus mar
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • Crema de mar:
  • 6 mere
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri corn flour sau amidon alimentar
  • 100 ml suc de mar
  • 100 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • Sirop :
  • suc de mar 200 ml
  • Pentru ornat:
  • 250 ml frisca lichida
  • un puding de vanilie
  • 2-3 picaturi colorant rosu
  • 150 ml lapte rece
  • un kiwi
  • 100 gr ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mar:

Blatul este tare simplu de facut mixam ingredientele. Adica: ouale+zaharul+marmelada+untul la temperatura camerei, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt si la sfarsit smantana lichida. Punem in vas de sticla 20/20 cm uns cu unt si tapetat cu faina si dam la cuptorul preincalzit 150 -160 grade cam 40 minute; incercam cu scobitoarea daca iese curata scoatem afara si lasam la racit. Eu am taiat blatul in doua si abia la sfarsit m-am gandit ca i-ar fi stat foarte bine in trei.



Crema:se curata merele si se taie cubulete si se stropesc cu sucul de lamaie. Punem apoi la foc mic pe aragaz impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasam pana se patrund merele si adaugam sucul de mar amestecat cu amidonul. Dam 2-3 clocote timp in care devine budinca adaugam scortisoara si lasam la racit.



Pentru ornat se amesteca frisca lichida cu pudingul de vanilie si 150 ml lapte rece,iar la sfarsit colorantul.



Se taie blatul cel mai bine in trei se insiropeaza cu sucul de mar se adauga crema de mar apoi se orneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Cris2711 1

05.04.2012, 23:26

babi5 1

17.11.2013, 08:59

Bun tare

bianca92 1

17.11.2013, 09:37

ce tort frumos si interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere