Tort cu ganache de ciocolata si visine

de Gergiana S in Torturi, 1 Ian 2014 | 1799 vizualizari

 

Un tort simplu de realizat cu un gust desavarsit

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort(vanilie sau cacao, din comert sau facut in casa)
  • Pt ganache
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml ciocolata amaruie sau cu lapte(eu am pus si si)
  • 40 gr unt
  • optional 2-3 lg finetti
  • esenta de migdale
  • compot de visine
  • Frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ganache de ciocolata si visine:

Blatul se imparte in 3.


Ganache-ul eu il fac astfel:Se pune frisc pe foc mic pana atinge punctul de fierbere.Se trage apoi de pe foc, se toarna fierbinte peste ciocolata rupta bucati si se adauga untul.Cu o lingura se amesteca pana se topeste ciocoata.Se da la rece pentru 2-3 ore.


Se scoate de la frigider, si se mixeaza crema pana ce incepe sa se intareasca.Se adauga 2-3 linguri de finetti si esenta de migdale.Se da din nou la rece.


Blatul se insiropeaza cu zeama de la compot, se pune un strat de crema, deasupa se adauga visinele scurse bine.se pune cel de-al doilea blat, din nou crema si apoi visinele.La fel procedam si cu cel de-al treilea, dar fara a mai adauga visinele.Se orneaza dupa preferinta, gust si pricepere:) eu la asta nu ma pricep, asa ca l-am uns cu frisca, si am imprastiat niste ciocolata topita pe el:)


Se lasa la rece pentru cel putin 3- 4 ore sau peste noapte.


Se serveste pe nerasuflate!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ganache de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.01.2014, 16:11

Mmm ce bun cu ciocolata si visine

Geanina87 1

01.01.2014, 16:57

Zamfira 1

10.01.2014, 21:27

Foarte bun tortuletzul!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort caramel