Tort cu iaurt si jeleu

de jolygina in Torturi, 2 Aug 2010 | 9429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un iaurt de fructe de 500ml
  • frisca lichida 500ml
  • 2 plicuri gelatina rosie pentru jeleu
  • un compot de fructe exotice

un pandispan facut din:

  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • un praf de copt
  • un compot de caise
  • 12 linguri de zahar
  • un pachet foi de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si jeleu:

Iaurtul se amesteca cu cele 12 linguri de zahar,

gelatina se pune la inmuiat.
Dupa ce am mestecat iaurtul il bagam la frigider si intre timp batem frisca lichida si cand este gata punem si iaurtul din frigider si gelatina care am desfacut-o cateva minute pe foc si le mai batem cu mixerul cateva minute pe toate dupa care o bagam la frigider.
Pandispanul se face in mod obisnuit dar se pune intr-o forma de tarta eu l-am pus intr-o forma de tarta de silicon,l-am copt 25 min si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua.
Jeleul se face din 250ml de suc de compot si se pune la rece.
Cand asamblam tortul punem blat jos il asamblati daca aveti o forma de tort care i se scoate fundul , eu mi-am cumparat o forma circulara speciala pentru astfel de torturi.
Se pune blat jos, o parte din crema fructele exotice taiate cubulete si restul de crema peste care punem jeleul care a fost taiat si el in forme diferite patrat,triunghi sau dreptunghi dupa preferinte, si deasupra se pune blatul ramas.
Se orneaza cu caise si frisca daca vreti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

danis 1

04.08.2010, 17:02

ce bine arata si ce bun nota 10

jolygina 1

06.10.2010, 12:02

mersi frumos danis

elena1988 1

12.01.2011, 14:27

foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tortulet cu blat de savarina