Tort cu jeleu

de Lau in Dulciuri, 15 Apr 2012 | 1092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 14 linguri faina
  • 1 varf de sare

CREMA

  • 250 g iaurt cu gust de zmeura
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic gelatina
  • 100 g crema de branza
  • 300 g zahar
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa

DECOR

  • 1 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri smantana
  • 1 plic tort jelle rosu
  • 3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu:

BLATUL


-galbenusurile le mixam cu apa calduta 2-3 min dupa care adaugam zaharul si mixam cca 7 min,


adaugam albusurile batute spuma,faina amestecata cu praful de copt,cacaua,un varf cutit sare,amestecam usor cu o lingura,


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine.


CREMA


-Laptele il amestecam cu zaharul si il punem la fiert


cand fierbe adaugam faina amestecata cu putin lapte rece ,lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.


lasam sa se raceasca foarte bine,


Iaurtul il mixam cu branza si adaugam crema de lapte,gelatina hidratata cu 2 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi,amestecam bine si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,


Blatul in taiem in doua


Intr-o tava cu pereti detasabili asezam prima foaie, insiropam(eu am folosit suc de pere)turnam crema si dam la frigider pana se intareste complet,


Plicul de tort jelle il pregatim conform instructiunilor de pe plic si lasam sa se raceasca cca 1 min dupa care adaugam peste crema,dam la frigider pana se intareste complet,asezam a doua foaie si insiropam,


Adaugam ciocolata topita cu smantana si turnam peste blat, lasam sa se raceasca bine


Pregatim plicul de tort jelle dupa instructiunile de pe plic (lasam sa se raceasca putin)si turnam peste ciocolata,


Lasam sa se raceasca bine dupa care decoram

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lau 1

16.04.2012, 17:33

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 10:53

frumooooooooooooooooos

Lau 1

17.04.2012, 11:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortul meu Napoleon