Tort cu lamaie Dukan

de deyutzky in Torturi, 21 Dec 2013 | 6188 vizualizari

 

sursa de inspiratie a fost retete-dukan.ro

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 1 plic de budinca Dr Oetker cu lamaie
  • 12 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri pline de branza quark
  • 8-9 linguri indulcitor sau dupa gust
  • 1 lgt esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii quark (500 gr x 2)
  • 1 plic de gelatina
  • 6 linguri lapte degresat
  • 6-7 linguri indulcitor pudra sau dupa gust
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 4 linguri indulcitor pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie Dukan:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Se bat albusurile spume cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza separat cu indulcitorul, se adauga quarkul, budinca de lamaie, praful de copt si esenta de lamaie.


Incorporam compozitia de galbenusuri in cea de albusuri amestecand usor cu o lingura de lemn.


Se adauga in ploaie laptele praf degresat si se amesteca pana la omogenizare.


Impartim compozitia in 2 parti egale pentru face 2 foi.


Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.


Dam la cuptor la foc mic aprox 10-15 minute (se verifica cu scobitoarea, daca mai este nevoie se mai lasa cateva minute).


La fel procedam si cu cea de a 2a foaie.


Dupa ce sunt gata le lasam la racit.


Crema:


Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa rece.


Incalzim laptele si adaugam in el gelatina pana se dizolva complet.


Se toarna laptele peste quark, se pune apoi indulcitorul si esenta de vanilie si se amesteca bine.


Eu am mixat la treapta cea mai mica a mixerului.


Pentru sirop se amesteca toate ingredientele intr-un pahar.


Asamblare:


Tapetam tava in care am copt foile cu folie alimentara, punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu siropul pregatit si un strat de crema, continuam cu a2a foaie de blat insiropata si restul de crema.


Se da la frigider pentru cateva ore.


Dupa ce il scoatem din frigider ii inlaturam folia si il consumam.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Rocsi 1

21.12.2013, 21:44

Mmm cu siguranta este bun bun

diaconta 1

21.12.2013, 22:29

Foarte fain

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:52

Super bun!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Martisor"