Tort cu lamaie si glazura

de adela1981 in Torturi, 20 Apr 2012 | 1964 vizualizari

 

Reteta o gasiti si aici www.dottie.ro, eu am facut mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 1 praf de copt
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 10-20 gr unt pentru tava
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-4 linguri zeama de lamaie
  • cateva felii lamaie
  • nuca de cocos verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie si glazura:

Am mixat untul moale, la temperatura camerei cu zaharul , apoi am adaugat ouale pe rand, mixand dupa fiecare ou. Faina am amestecat-o cu praful de copt. Am adaugat la compozitie esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie, am mixat bine, apoi am adaugat faina. Eu am optat pentru o forma speciala, am doua, si recunosc ca inca nu le-m folosit :) de acea eram tare curioasa cum ar iesi :).


Am uns forma cu unt, pe fund am pus hartie de copt ( taiata dupa marimea formei ) si am turnat compozitia in forma :)


Dupa racire se glazureaza, eu am amestecat zaharul pudra cu 2 linguri zeama de lamaie si am ornat cu lamaie si foarte putin cocos verde, pentru aspect. Am copt in cuptorul incalzit, pana ce a trecut testul scobitorii, rezultatul delicios!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

20.04.2012, 19:01

ionela2682 1

20.04.2012, 19:10

adry88 1

21.04.2012, 16:17

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca Zapada