Tort cu mac si glazura de lamaie

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 2930 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ou
  • 90 gr unt, plus pentru tava
  • 50 gr zahar
  • 150 gr faina, plus pentru lucru
  • Pentru umplutura si glazura
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie, rasa65 gr stafide
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 30 gr migdale macinate
  • 1 plic glazura de lamaie, preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac si glazura de lamaie:

Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi.

Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.


Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.

Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.


Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

dentistutza 1

04.05.2010, 18:05

cred ca e f. bun. o sa-l probez in "laborator". felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata