Tort cu menta si mascarpone

de cristina1985 in Torturi, 16 Aug 2014 | 3000 vizualizari

 

Se face cu sirop de menta.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 75 gr zahar
  • 75 gr faina
  • 100 gr ciocolata+300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr unt
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 150-200 gr mascarpone
  • 6 lg sirop de menta
  • 150 ml lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu menta si mascarpone:

Blatul : Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste. Untul se topeste impreuna cu ciocolata. Se lasa la racit.


Galbenusurile se amesteca cu untul si ciocolata (100 gr )racite, apoi le adaugam peste albusurile batute spuma, amestecand usor. Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam. Turnam copozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mediu timp de aprox. 20 minute. Lasam la racit in cuptor.


Crema: Frisca se mixeaza. Se adauga siropul de menta si mascarpone si se amesteca.


Glazura:Se topeste ciocolata (300 gr) in lapte. Se lasa la racit cateva ore (4ore), pana se ingroasa. Dupa aceea se poate pune pe tort.


Se pune blatul pe o farfurie, se aseaza crema de menta , iar deasupra se toarna glazura de ciocolata.Se tine la fridider cateva ore (8 ore-12 ore-de preferat peste noapte).


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu menta si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

17.08.2014, 18:14

racoritor cu menta

Andreea Caroline 1

21.08.2014, 15:55

Bun

cristina1985 1

04.12.2014, 19:00

Glazura se poate face cu ciocolata cu menta. E mai racoritor.Puteti pune mai putin lapte daca vreti o glazura mai groasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructul pasiunii si frisca