Tort cu mere

de ioana34 in Torturi, 10 Ian 2014 | 3133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 5 linguri zahar
  • o jumatate lingurita de scortisoara
  • Blatul:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicurizahar vaniliat
  • 200 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si se taie felii,apoi le punem intr-o cratita unsa cu putin ulei. Peste mere se presara cele 5 linguri de zahar. Introducem cratita la cuptor pt.aproximativ 30 minute la 180 de grade. Cand sunt aproape gata ele arata ca merele din compot (aproape coapte) Cand merele sunt aproape gata scoatem merele din cuptor si presaram scortisoara!


Blatul:batem spuma 5 albusuri. Odata obtinuta spuma adaugam pe rand cele 5 linguri de zahar, apoi 5 galbenusuri, praful de copt, zaharul vanilat si pe rand cele 5 linguri de faina. Asezam compozitia pt blat peste mere si mai lasam la cuptor aproximativ 20 de minute. Verificam apoi blatul cu o scobitoare.


Scoatem tortul din cuptor si-l lasam la frigider sa se raceasca. Dupa preferinta blatul se poate insiropa .Eu folosesc apa cu zahar!


Cand tortul s-a racit il intoarcem pe o farfurie plata astfel incat merele sa fie deasupra. Apoi adaugam frisca hulala batuta spuma!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Andreea Caroline 1

11.01.2014, 11:03

Tot ce are mere e tare bun

Rocsi 1

11.01.2014, 11:48

Imi place enorm, este preferatul meu

ioana34 1

11.01.2014, 20:39

e si mai sanatos!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Chantilly