Tort cu mere

de Catalinaflorea in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 1606 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 150 g zahar brun
  • dulceata de prune
  • o mana de nuci
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura de zahar,scortisoara,rom si apa pentru sirop(cam o cana de apa)
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf de sare apoi se pune zaharul cate o lingura pe rand, se adauga coaja de lamaie, laptele si uleiul apoi cate un galbenus pe rand. La sfarsit se adauga faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna peste mere si se da la cuptor pentru 40 minute. Lingura de zahar se amesteca cu scortisoara si se lasa la caramelizat,peste se toarna apa si o esenta de rom.Cand e gata tortul, se lasa la racit pe jumatate si se toarna siropul deasupra(in tava de copt)se lasa apoi la racit complet (peste noapte cine rezista, e chiar mai bun)si se rastoarna pe o farfurie.Se orneaza cu frisca si cu nuca macinata. Deasupra o sa fie mai moale, precum crema de zahar ars.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bya Ralu 1

07.11.2015, 21:49

MotanLaOale 1

07.11.2015, 22:20

Gherca Daniela 1

08.11.2015, 10:29

bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere intregi