Tort cu mere

de Catalinaflorea in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 4069 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 150 g zahar brun
  • dulceata de prune
  • o mana de nuci
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura de zahar,scortisoara,rom si apa pentru sirop(cam o cana de apa)
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf de sare apoi se pune zaharul cate o lingura pe rand, se adauga coaja de lamaie, laptele si uleiul apoi cate un galbenus pe rand. La sfarsit se adauga faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna peste mere si se da la cuptor pentru 40 minute. Lingura de zahar se amesteca cu scortisoara si se lasa la caramelizat,peste se toarna apa si o esenta de rom.Cand e gata tortul, se lasa la racit pe jumatate si se toarna siropul deasupra(in tava de copt)se lasa apoi la racit complet (peste noapte cine rezista, e chiar mai bun)si se rastoarna pe o farfurie.Se orneaza cu frisca si cu nuca macinata. Deasupra o sa fie mai moale, precum crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars