Tort cu mere a la Cori

de simona72 in Torturi, 11 Ian 2015 | 6698 vizualizari

 

Prajitura este cam mult modificata, motiv pentru care va las si linkul cu reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-mere-nuci-si-gris-67434.html
Am curatat merele si sau crapat in timp ce le scoteam casuta cu samburi, asa ca am renuntat sa pun nuca. Si cand sa fac blatul am vazut ca am numai 2 oua in frigider, asa ca am procedat in alt mod la prepararea blatului..Oricum, prajitura este tare buna, exact pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 500 gr branza slaba de vaci
  • 80 gr gris
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1 praf de sare
  • 7 mere
  • 1 borcanel mic de smochine in miere(4 smochine)
  • 1 lingurita unt pt uns tava
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere a la Cori:

Se curata merele de coaja, se scobesc si se scaote casuta cu samburi. Mie mi sau crapat cateva mere si le-am prins cu scobitori. Am pregatit o tava cu inel detasabil pentru tort. Am captusit fundul tavii cu fartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am asezat merele in tava, iar in mijloc am pus felii de smochine si am picurat peste mere din mierea in care au stat smochinele. Am dat tava la cuptor la 170 grade pentru 10 minute.


Untul moale la temperatura camerei, l-am mixat cu un praf de sare si zaharul. Am adaugat treptat cate un ou mixand dupa fiecare ou pana la incorporarea completa. Am adaugat esenta de vanilie si cate 2 linguri de branza, mixand dupa fiecare. Am adaugat grisul, amidonul si praful de copt stins in sucul de portocala. Dupa fiecare ingredient adaugat am mixat pana la incorporare. Am pus aluatul peste merele din tava, am scos scobitorile, am batut putin tava de masa pentru a se aseza aluatul si am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 15 minute. Am redus focul la 150 grade si am mai lasat inca 30 minute la cuptor. Am umezit o bucata de hartie de copt,am asezat-o peste tort si am mai dat tava la cuptor pentru inca 15-20 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

din cojile de la mere am facut un ceai cu care am servit tortul: apa, coji de mere, 1 baton scortisoara, 3-4 cuisoare, 1 anason stelat, se fierb pentru 2-3 minute...serviti ceaiul cu miere si felie de portocala

2

pudrati cu zahar pudra pentru un aspect mai frumos

3

tava a avut diametrul de 26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere a la Cori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MOKUSKA 1

12.01.2015, 10:25

acum chiar as manca o feli

Rocsi 1

12.01.2015, 10:53

Super, super bun. Imi place mult!

Corinuta 1

11.04.2017, 00:25

Ce tort fain ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere coapte