Tort cu mere, visine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 3 Oct 2010 | 20393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de zahar ars :
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 kg mere
  • 1 canuta cu visine fara samburi
  • Ornare :
  • 1 plic praf de crema de vanilie cu preparare la rece
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, visine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa. Cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare se toarna intr-o tava 25/35 cm.


Merele se curata de coaja si se taie feliute mici. Se pun peste caramel si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Apoi se adauga peste mere visinele.


Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun esenta de vanilie, laptele rece si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste mere si visine. Se da la cuptor.


Intre timp se prepara compozitia pentru blat : se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si esenta de vanilie . Se amesteca cu spuma de albusuri, apoi se adauga faina si praful de copt. Se toarna peste crema de zahar ars bine inchegata si se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute. Se da prajitura la rece in tava pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu crema preparata din praf, lapte si zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, visine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (67)

lauratm 1

29.03.2013, 14:03

Bya Ralu 1

29.03.2013, 16:50

babi5 1

28.09.2013, 21:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Tort „Păcatul dulce”