Tort Diplomat

de Crista_Luca in Torturi, 15 Iun 2011 | 10339 vizualizari

 

deoarece este delicios diplomatul ..si usor de facut, am ales sa fac unul sa duc si la servici ...s-a dopittttt, nu aveam nici cum sa fac poza la sectiune ...cum era sa zic stati, ca tre sa fac pozaaaa :)))) , oricum unul din colegi m-a si intrebat > dar l-ai pus pe net???>> :))

 

INGREDIENTE

  • piscoturi ..o punga mica
  • 500 ml frisca
  • 500 ml lapte
  • 7 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 lg faina
  • 20 gr gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala
  • fructe : 3 buc kiwi, mandarine, portocale, piersici - compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu, pana se ingroasa si devine ca o smantana. dupa ce s-a fiert crema se adauga gelatina si albusurile batute spuma, se omogenizeaza si se pune la frigider. se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.


se bate frisca si se amesteca cu crema, dar atentie sa nu se intareasca, doar sa se raceasca!


se pregateste o cratita sau o tava cu peretii detasabili, nu neaparat :d, se acopera cu folie alimentara, si pe fund se pun fructe. se adauga din crema , apoi fructele taiate cuburi sau cujm doriti ..si restul de crema. deasupra se pun piscoturile care inainte se trec prin zeama de compot . se acopera cu folia si se pune la frigider cel putin 4 ore. ideal ar fi de seara pana dimineata :D


Apoi se rastoarna pe un platou sau o farfurie rotunda ..ce doriti ... se scoate folia si se papa !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Crista_Luca 1

19.06.2011, 20:39

ada ..eu nu eram fan deloc ..sa nici nu aud de diplomat .... asa eram eu acu 1 an ...dar din cauza ca sotului meu ii place enorm ..am zis hai sa fac si eu o data sa vad cum e ...si ..de atunci asa pap tortul diplomat.. e printre preferatele mele
asa ca pot sa-i multumesc lui

RuxyRux 1

19.06.2011, 23:15

La Multi Ani! Arata superb

Crista_Luca 1

20.06.2011, 14:44

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici si piscoturi