Tort cu miez de fructe

de ANNA_46 in Torturi, 25 Oct 2012 | 6002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • jumate lingurita praf de copt
  • coaja rasa lamaie (optional)
  • Pentru parte de sus avem nevoie de:
  • 500 ml.frisca Hulala
  • 250 gr.zmeura
  • 125 gr.afine
  • 14 foi gelatina(aprox.24gr.)
  • 10 linguri zahar (ptr.sirop)
  • 500 ml.apa (ptr.sirop)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu miez de fructe:

Din ingredientele pentru blat pregatim un pandispan. Eu am batut cele doua oua impreuna cu zaharul, pana au devenit spumoase, am adaugat faina cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort de diametru 22 cm. si coacem 15 minute la 180 °C. Lasam la racit.


Intre timp, batem 250 ml. frisca, (cealalta jumatate o batem mai tarziu sau ziua urmatoare). Se pun 4 foi gelatina (aprox.7gr.) la hidratat in putina apa, cca.5 minute dupa care incalzim foarte putin pe foc, pana se dizolva (nu mai mult).


Adaugam la frisca, amestecam bine. Asezam pandispanul racit pe o farfurie, dedesuptul ei sa fie deasupra (deci o intoarcem, sa faca priza mai buna cu frisca). Eu am insiropat putin blatul (am fiert un pic de apa cu zahar, iar ce mi-a ramas am pus gelatina la hidratat, dupa care la incalzit, asa s-a mai indulcit si frisca mai mult).


Prindem inelul spalat curat din nou in jurul tortuletului, dar de aceasta data putin mai sus (aici ne-a ajutat siropul, blatul fiind mai mare vom reusi sa prinde inelul mai sus , sa ne ramana destul loc pentru miez). Inelul fiind pus, putem incepe: nivelam cca. 2 cm. din frisca pe blat, dupa care cu ajutorul unei spatule vom pune frisca direct pe peretii inelului (merge foarte usor, iubesc Hulala), nivelam frumos, tinem spatula pe verticala si incet incepem sa invartim farfuria, finisam si partea de deasupra. Cel putin 4 ore lasam la rece sau peste noapte (la mine a fost graba, 4 ore).


Dupa cele patru ore sau cealalta zi, incalzim 500 ml. apa cu 10 linguri zahar, nu e nevoie sa-l fierbem, doar incalzim pana se topeste zaharul. Daca siropul l-am incalzit prea tare, asteptam pana se va raci la caldut ca sa putem pune cele 10 foi de gelatina (aprox.17gr.), deja hidratate. Amestecam, introducem si fructele, amestecam usor, turnam in tort. Lasam la frigider din nou 4 ore, dupa care batem jumatatea cealalta de frisca, (de gelatina nu mai e nevoie) acoperim tortul si ornam dupa plac.


Pofta buna va doresc!

 

TIPS-URI

1

Inelul se va desprinde mai usor daca-l incalzim cu un uscator (eu am circulat de 4 ori imprejurul lui).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu miez de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

ANNA_46 1

23.12.2012, 14:04

ELENI multumesc frumos

Lia_ 1

15.08.2013, 20:04

Arata intr-un mare fel
Ai irosit mult talent, bravo!

Hulala se lucreaza usor dar este din pacate vegetala. Va avea un gust demential cu frisca din smantana (poti sa-i pui intaritor desi nu e nevoie daca nu depasesti punctul critic la batere)

sper sa-l incerc si eu vreodata ... ne cam abtinem de la dulciuri ... asa ca nu stiu cat de curand va fi

ANNA_46 1

03.01.2014, 22:02

Sa poti sa te abtii de la dulciuri e foarte bine , la mine nu functioneaza din pacate , frisca bineinteles dupa preferinta fiecaruia , Lia_1 iti multumesc pentru vizita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema de vanilie