Tort cu moatze colorate

de mihaelaM in Torturi, 24 Apr 2011 | 3051 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao

SIROP

  • 700 ml apa
  • 2cani zahar
  • 1esenta rom

CREMA

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 1cana zahar
  • 1pac margarina(250gr)
  • 1esenta vanilie
  • 1plic gelatina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml whisky

Pt ornat

  • 250 ml frisca hulala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu moatze colorate:

Pt blat


am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.


Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.


SIROPUL:


apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.


Intre timp m-am apucat de crema:


am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.


Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.


Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .


Intr-un vas am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.


Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate


Frisca am batut-o bine pana s-a intarit.


Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.


Cam atat ... pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

svetik 1

26.04.2011, 18:11

mumus dar tre sa fie si gustos...

mihaelaM 1

26.04.2011, 18:17

e tare gustos urcate in avion si vino fuguta ca mai am si i-al si pe Alex

adry88 1

31.05.2011, 16:00

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea si mascarpone