Tort cu morcov si lamaie

de Bianca20 in Torturi, 27 Aug 2015 | 3744 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 g. faina;
  • 225 ml, ulei;
  • 10 g. praf de copt;
  • 1 lgt. ghimbir;
  • 1 lgt. rasa scortisoara;
  • un praf nucsoara;
  • 3 oua;
  • 300 g. morcovi;
  • 200 g. zahar;
  • un praf sare;
  • 1/4 lgt. bicarbonat;
  • 2 lg. zeama de lamaie;

Crema:

  • 2 lamai;
  • 2 oua;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 500 ml. frisca lichida;

Sirop:

  • 300 ml. apa;
  • 2 lg. zahar;
  • 1/2 lamaie;

Decor:

  • 200 g ciocolata alba;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcov si lamaie:

Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la omogenizarea completa. Compozitia se imparte in 3. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 24 cm diametru. Se coc pe rand cele 3 blaturi la 180 de grade timp de 15-20 minute. Puteti sa coaceti un singur blat, pe care il taiati in 3 si pe care il lasati 40-45 de minute in cuptor.


Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul . Se adauga coaja de la o lamaie si zeama de la amandoua. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca si se adauga peste crema racita.


Decor: Se taie din hartie de copt fasii de diferite lungimi si dreptunghiuri de inaltimea tavii in care s-a copt blatul. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se intinde pe fasii si dreptunghiuri. Se lasa sa se intareasca putin. Fasiile se indoaie, unind capetele. Se dau la frigider.


Se pune primul blat in forma de tort cu inel detasabil. Se adauga 1/3 din siropul pe care il facem punand apa, lamaia si zaharul pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din crema si se pune al doilea blat. Il insiropam, adaugam restul de crema, oprind 3-4 lg. pentru ornat. Se pune si ultimul blat, il insiropam, adaugam crema oprita si dam la frigider pentru 3-4 ore.


Dupa trecerea timpului, se scoate inelul detasabil si se niveleaza marginile. Se scoate ciocolata si indepartam fasiile de hartie de copt. Asezam in mijloc fasiile de ciocolata cele mai mari si continuam cu cele mai mici, lipindu-le cu putina frisca si formand o fundinta. Pe margini se pun dreptunghiurile de ciocolata si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcov si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

11.10.2015, 09:31

RuxyRux 1

11.10.2015, 20:07

Excelenta!

Teo 1

11.10.2015, 20:24

Uneori avem retineri in a combina legumele cu zahar,frisca...,dar, cand vad ce bine arata chiar as incerca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici si ciocolata