Tort cu mousse alb si fructe de padure

de deliciousflavours in Torturi, 20 Apr 2012 | 12209 vizualizari

 

Faptul ca imi place, iubesc, ador :) Tortul Mousse (cel cu 3 feluri de ciocolata) stiti deja...acum am facut o combinatie intre 3 lucruri preferate si anume: blat ciocolatos, mousse si fructe acrisoare ♥ Join me, sa vedem ce a iesit!

P.S. Weekend placut!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 120 gr ciocolata
  • 120 gr unt/margarina
  • 130 gr zahar
  • 2 oua
  • 70 gr faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 275 ml frisca
  • Ingrediente jeleu fructe de padure
  • 300 gr fructe de padure (congelate)
  • 3 linguri zahar
  • 1+ ½ foaie gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse alb si fructe de padure:

Ciocolata o rupem bucatele si o punem la topit pe baie de aburi. Untul il mixam cu zaharul, adaugam ouale, omogenizam bine si incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta ( care va fi de consistenta unei crème mai dense) o turnam intr-o forma rotunda (28cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25 minute. Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu putina zeama de compot (la alegere).

Pentru mousse procedam astfel: incalzim smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit, pe care le-am inmuiat in prealabil in apa rece, pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata

Intindem mousse-ul de ciocolata alba si lasam la rece pana pregatim jeleul de fructe de padure.

Punem fructele impreuna cu zaharul pe foc si lasam sa fiarba vreo 10-15 minte. Separam fructele de zeama pe care o lasa, le punem in blender si mixam putin cat sa se “sparga” fructele. Lasam sa se raceasca putin, adaugam putin din zeama pe care am separat-o initial si pregatim gelatina ca pentru mousse (vezi mai sus). Punem peste gelatina topita din compozitia de fructe apoi adaugam la restul de fructe, amestecam bine si turnam peste mousse-ul alb.

Dam din nou la rece cel putin 1 ora. Va spun sincer ca am rezistat cu greu acestei ore, dupa care am savurat cu placere combinatia de dulce cu acrisor, care este dementiala! ♥

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse alb si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

jolygina 1

22.04.2012, 11:19

super

deliciousflavours 1

22.04.2012, 19:07

aziz, mamaie, jolygina: va multumesc si va

popadan093 1

21.04.2014, 13:40

Ciocolata topita pentru blat când se pune, înainte sau după incorporarea fainei?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hello Kitty - Tort cu crema de fructe de padure