Tort cu mousse de caramel

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 13 Mar 2010 | 3254 vizualizari

 

Reteta de crema este de la Amalia,iar reteta de blat de la Miha.Le multumesc mult

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  •  5 oua
  •  100 g zahar
  •  2 linguri ulei
  •  30 g amidon
  •  100 g faina
  •  1 praf de copt
  • 3 linguri ciocolata rasa
  • Crema
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • SIROP:
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta rom
  • DECOR:
  • 1 ciocolata
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de caramel:



Blat:




Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare, cu un praf de sare. Cand s-a intarit bine se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le amestecam cu uleiul, dupa care incet incet le incorporam in bezea.Faina o amestecam cu praful de copt si amidonul si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La sfarsit ciocolata rasa.Aluatul obtinut il turnam intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt


crema : Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte amestecand repede. Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece. Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca si cu albusurile batute spuma.


Siropul:am amestecat apa cu zaharul si le-am pus pe foc pana s-a topit zaharul si apoi am adaugat esenta de rom.


Am taiat blatul in 3,am insiropat prima parte,am pus peste jumatate din crema si am alternata pana s-a terminat blatul.Deasupra am pus o ciocolata topita cu 4 linguri de frisca kichida si am decorat cu frisca batuta.


POFTA BUNA!!







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (5)

Pasiune pentru bucatarie 1

14.03.2010, 15:21

@LUMINITA MULTUMESC
@multumesc miha

Rocsi 1

14.03.2010, 17:19

super

adry88 1

07.07.2011, 11:51

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Tort Papusa