Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 20 Mai 2013 | 4479 vizualizari

 

Asta a lu' Nechita vrea tort. Sa-i dam..zic..:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri nesquik
  • o lingurita praf copt
  • Mousse caramel
  • 3 linguri caramel gata preparat /4 linguri zahar caramelizat
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri ou
  • o lingura nesquik
  • o lingura amidon alimentar
  • un plic gelatina
  • 250 ml frisca mixata
  • Mousse afine si ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 gr afine
  • un plic gelatina
  • 200 ml frisca mixata
  • Mousse ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu lapte Milka
  • 150 ml frisca lichida
  • 250 ml frisca mixata
  • un plic gelatina
  • Sirop
  • 100 ml apa+o lingura zahar+coaja de portocala
  • Ornat
  • frisca, sirop de afine, ornamente inimioare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata:

Blat.


Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare.


Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului si adauga-l fierbinte peste albusuri, in fir foarte subtire, mixand continuu.


Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si nesquik-ul. Omogenizeaza amestecand de jos in sus (nu circular), fara a scoate prea mult din aerul format de albusurile batute.


Toarna compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 24 cm, unsa cu ulei si tapetata (doar fundul) cu putina faina.


Niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana capata o frumoasa culoare la suprafata si trece testul cu scobitoarea (undeva la 25-30minute).


Scoate si lasa la racit.


Mousse de caramel.


Puneti gelatina la hidratat in 30 ml apa rece.


Aici avem doua variante. Eu am avut caramel preparat dupa reteta pe care am prezentat-o aici .


Daca aveti, puneti direct laptele peste el si puneti la foc, la fiert, daca nu caramelizati zaharul (cele 4 linguri) si stingeti cu laptele rece luand cratita de pe foc.


Diluati caramelul in lapte apoi adaugati galbenusurile amestecate cu amidonul si putin lapte rece amestecand continuu, pana se ingroasa. Opriti focul, adaugati gelatina hidratata, nesquik-ul si amestecati pana se dilueaza complet. Raciti bine si amestecati usor cu frisca mixata.


Asezam blatul pe un platou , il insiropam cu siropul preparat prin fierberea ingredientelor timp de 2 minute (apoi racit), montam un inel de tort in jurul blatului si turnam mousse-ul de caramel. Nivelam si dam la rece pentru 20-30 minute.


Mousse de afine si ciocolata.


Puneti gelatina la hidratat in 30ml apa .


Intr-o craticioara incalziti frisca lichida, adaugati ciocolata rupta bucati si afinele si amestecati la foc mic timp de 2,3 minute. Opriti focul, adaugati gelatina hidratata si omogenizati pana la topirea acesteia in amestecul fierbinte. Raciti bine si amestecati cu frisca batuta , usor.


Scoateti tortul de la rece, turnati mousse-ul de afine si-l bagati inapoi la frigider pentru 20-30 minute.


Mousse de ciocolata


Puneti gelatina la hidratat in 30ml apa rece.


Incalziti frisca lichida la foc mic, adaugati ciocolata rupta bucati si omogenizati. Opriti focul si adaugati gelatina. Amestecati pana se topeste , apoi rece turnati peste frisca si omogenizati usor.


Turnati amestecul peste mousse-ul de afine si dati din nou la rece.


Dupa 2-3 ore cu ajutorul unui cutit subtire desprindeti marginile tortului de inel .


Scoateti inelul si decorati dupa preferinta.


Pentru decorul din imagine aveti nevoie de aprox 400 ml frisca plus cateva linguri sirop de afine, dar puteti decora simplu, cu mai putina frisca.

 

TIPS-URI

1

frisca mixata trebuie sa fie indulcita

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de caramel, afine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

Ubulika 1

22.05.2013, 21:57

Ligia Bxl 1

24.08.2013, 01:10

cat de minunat

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 08:23

minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort vienez