Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

de Julie in Torturi, 6 Dec 2010 | 10068 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie,
  • esenta de vanilie,
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • zeama de lămâie,
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) ,
  • 300 g ciocolata alba simpla,
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca,
  • ciocolata alba,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie:

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.


Crema:


Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere.


Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si se presara fulgii de migdale .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

LUK 1

07.12.2010, 14:33

arata super..si imi si plac torturile cu lamaie

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

delicioasa!

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

demult vroiam sa incerc si eu un desert cu lamaie si cocos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe