Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie

de Julie in Torturi, 6 Dec 2010 | 11415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • coaja rasa da lămâie,
  • esenta de vanilie,
  • 10 linguri faina
  • Sirop:
  • 100 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • zeama de lămâie,
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida (Hulala) ,
  • 300 g ciocolata alba simpla,
  • 2 lingurite gelatina,
  • 4 linguri nuca de cocos,
  • 2-3 linguri cu zeama de lămâie
  • Decor:
  • frisca,
  • ciocolata alba,
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie:

Se prepara blatul din ingredientele date si se coace in tava rotunda sau dreptunghiulara . Se lasa sa se raceasca si se taie in 3.


Crema:


Se pune frisca intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere.


Se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita, amestecand continuu pana la topirea acesteia. Se adauga si gelatina topita in prealabil pe baie de aburi. Se lasa vasul la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si nuca de cocos. Se insiropeaza blatul cu sirop de lămâie, apoi se umple cu crema de ciocolata alba. Deasupra se decoreaza cu frisca, grilaj din ciocolata alba topita si se presara fulgii de migdale .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata alba si lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

LUK 1

07.12.2010, 14:33

arata super..si imi si plac torturile cu lamaie

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

delicioasa!

cristinne 1

08.12.2010, 09:19

demult vroiam sa incerc si eu un desert cu lamaie si cocos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata de vanilie cu zmeura

de Rocsi 9

ieri la 20:03

Ciorba de burta express

de Ksenya 4

pe 21.08 la 18:41

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher