Tortul ingerilor

de anca_rm in Torturi, 28 Noi 2014 | 7761 vizualizari

 

Acum doua saptamani a fost ziua mamei mele si cum ii plac prajiturile cu mai putina crema si cat mai pufoase am zis sa incerc aceasta reteta . Reteta am vazut-o pe TvPaprika la o emisiune cu o doamna tare draguta , dar pe care habar nu am cum o cheama .
Oricum a iesit o bunatate de tort pe care l-am aranjat cum m-am priceput eu :d.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1praf de copt
  • 5 linguri faina
  • extract de vanilie
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • Pt crema :
  • 200 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pt ornat:
  • cirese confiate
  • fulgi de migdale
  • 50 gr ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul ingerilor:

Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20cm pe care o ungem bine cu unt si o tapetam cu faina , sau punem hartie de copt

Albusurile le batem spuma tare cu zaharul , extractul de vanilie si zeama de lamaie. Cand este tare (daca rasturnati castronul nu curge) adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt .

Omogenizam prin rasturnare si turnam in tava .

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si lasam cam 30 minute . Facem testul cu scobitoarea si daca ramane curata oprim focul si mai lasam blatul inca 10 minute la caldura in cuptor.

Lasam la racit .

Mascarponele il batem cu zahar pudra( gustati , poate nu este sufficient de dulce pentru voi) , batem si frisca si le amestecam .

Ungem bine blatul cu crema de mascarpone si ornam .

 

Lasam la rece pana la momentul servirii . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul ingerilor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme