Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata

de Valentina in Torturi, 9 Aug 2010 | 5766 vizualizari

 

Este reteta Oanei, putin modificata, tot cu ajutorul ei...

 

INGREDIENTE

  •   Blat:
  • 150 g cicocolata amaruie
  • 40 gr unt
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Mousse de fructe de padure
  • 450g fructe de padure ( congelate)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri gelatina
  • Mousse de ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 160 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina       
  • Mousse de ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida batuta
  • 1 lingura gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata:

Se prepara mai intai blatul. Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm.


Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca ciocolata si untul cu galbenusurile, apoi se incorporeaza albusurile, amestecand incet. Faina amestecata cu praful de copt si sarea se cerne peste compozitia de blat si se incorporeaza cu grija. Se toarna amestecul in forma de tort si se coace la foc mic, se face testul scobitorii. Se scoate blatul si se lasa la racit, apoi se taie in doua, pe orizontala.


Moussul de fructe de padure: Fructele de padure le-am tinut cu putin zahar la rece , apoi le-am scurs. Se mixeaza cu blenderul pana devine o pasta omogena. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Intr-o craticioara se incalzeste piureul de fructe pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina, amestecandu-se pana se topeste. Apoi se raceste, se pune craticioara in apa rece. Intre timp se bate frisca si apoi se amesteca cu piureul de fucte.


Se pune in forma de tort primul blat, se aseaza cercul detasabil si se toarna moussul de fructe de padure. Se da la rece 20 de minute.


Moussul de ciocolata cu lapte: Se hidrateaza gelatina cu 2 linguri de apa rece. Se pune intr-o craticioara frisca lichida si ciocolata rupta cubulete si se incalzeste pe foc pana se topeste ciocolata. Se adauga gelatina si se omogenizeaza bine, apoi se pune craticioara in apa rece, sa se raceasca. Se toarna ciocolata peste frisca batuta si se mixeaza pana se intareste usor, aproximativ un minut. Se scoate forma de tort din frigider si se toarna moussul de ciocolata cu lapte si iar se da la rece 20-30 de minute, pana se intareste.


Se prepara si moussul de ciocolata alba la fel ca ca cel cu lapte si se toarna in forma. Cand s-a intarit putin se aseaza al doilea blat deasupra si se mai lasa la rece cel putin o ora. Straturile nefiind foarte groase se intaresc destul de repede.


Se orneaza dupa plac. Eu am ornat cu Sirop Nesquick si cu creioane glazurate Dr Oetker.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a aseza straturile, am pus folie transparenta in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de fructe de padure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Ina 1

09.08.2010, 22:13

mena29 1

09.08.2010, 23:22

Ne bucuram ca lasi usa deschisaLa multi ani!!!

nadina73 1

09.08.2011, 02:09

la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cafea