Tort cu mousse de piersici

de rodica_m in Torturi, 8 Iul 2011 | 2112 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de piersici:

  • 4 piersici de marime medie
  • 250 ml apa
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar +3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 1-2 piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:

Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.

Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.

Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit

Mousse de piersici:

piersicile taiate marunt, apa si  cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.

Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.

Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.

Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.

Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza. 

Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.

Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.

Pofta buna!!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

rodica_m 1

10.07.2011, 10:26

motan
licuta
ina

mirela0911 1

10.07.2011, 15:30

Ooooo, cat de bine arata

MIUTA 1

11.07.2011, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA