Tort cu mousse de piersici

de rodica_m in Torturi, 8 Iul 2011 | 2280 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 9 linguri zahar
  • sare
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de piersici:

  • 4 piersici de marime medie
  • 250 ml apa
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 60 gr zahar +3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina

Decor:

  • 200 ml frisca
  • 1-2 piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de piersici:

Blat:


Se separa ouale. Albusurie se bat spuma cuputina sare si cu zaharul. Galbenusurile se bat cu uleiul.Incorporam galbenusurile in spuma de albusuri si amestecam usor de jos in sus.


Faina si cacaua cernute se incorporeaza si ele in compozitia pufoasa. La fel si praful de copt.


Se tapeteaza o forma (de preferat cu peretii detasabili) cu hartie de copt si se unge cu putin ulei. Se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preincalzit la 180C aprox.30 min. Se face testul cu scobitoarea.


Se lasa la racit


Mousse de piersici:


piersicile taiate marunt, apa si cele 3 linguri de zahar se fierb aprox.15 min.Pana piersicile devin moi. Din siropul pe care l-au lasat piersicile oprim 1 canita pt insiropat blatul.


Apoi le pasam cu blenderul si adaugam gelatina hidratata. amestecam bine pana se dizolva complet gelatina.


Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 30 gr zahar, batem si galbenusurile cu 30 gr zahar. La fel si frisca se bate.


Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute. se omogenizeaza bine si se adauga frisca batuta.


Adaugam apoi cate o lingura de piureu de piersici. se amesteca usor dupa fiecare lingura.


Blatul se taie in 2 parti (de preferat egale) se insiropeaza.


Punem in forma cu pereti detasabili primul blat adaugam moussul de piersici apoi se pune cel de-al doilea blat. Se da la rece pt cateva ore.


Se decoreaza dupa bunul plac cu frisca si piersici.


Pofta buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

rodica_m 1

10.07.2011, 10:26

motan
licuta
ina

mirela0911 1

10.07.2011, 15:30

Ooooo, cat de bine arata

MIUTA 1

11.07.2011, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata