Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat

de Criss in Torturi, 5 Ian 2012 | 4829 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Mousse de zmeura
  • -400 g zmeura congelata
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Crema diplomat:
  • -3 oua
  • -120 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura rasa de faina-coaja rasa de la o lamaie
  • -300 ml lapte
  • -1 plic gelatina
  • -300 ml frisca
  • -1 cutie compot de ananas
  • Pentru ornat:
  • -400 ml frisca
  • -100 g ciocolata alba pentru frunze-trandafiri si ornamente din pasta de lapte praf
  • -seminte de rodie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat:

Blat:


Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul. Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus.Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute.


Mousse de zmeura:


Peste zmeura am pus 4 linguri zahar si dupa ce a lasat un sirop, le-am pasat pentru ca neplacut sa simti printre dinti samburii. A rezultat un fel de piure/sos de zmeuradupa cum se poate vedea si in poza. Gelatina se hidrateaza in putina zeama de compot de ananas. Piureul de zmeura se infierbanta apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de mure.


Crema diplomat:


Gelatina o punem la inmuiat in sirop de la compot. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia, faina, coaja de lamaie si laptele si se fierb la foc mic amestecand in continuu sa nu se prinda. Cand crema e fiarta se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata gelatina, apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune crema la frigider si cand s-a racit (aentie sa nu se intareasca!) se adauga frisca batuta.


Asamblare:


Pe o tava se pune primul blat, insiropat cu zeama de la compotul de ananas. Din carton confectionam un inel mai mic decat blatul de tort. Inelul il invelim cu folie de aluminiu si il asezam pe primul blat insiropat. Turnam crema de zmeura si dam tava la frigider pentru minim 2 ore.


Dupa cele doua ore ne apucam de pregatit crema diplomat. Cand crema e suficient de rece, scoatem inelul si turnam crema diplomat si asezam bucatile de ananas. (data viitoare nu mai pun ananas ca a fost tare si nu mi-a placut). Punem deasupra al doilea blat insiropat. (Eu am mai pus si crema diplomat deasupra, pentru ca mi-a mai ramas.) Se pune tava in frigider pana a doua zi cand se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de zmeura si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Criss 1

10.01.2012, 08:09

Multumesc draga mea. Ma bucur ca iti place.

Ina 1

10.01.2012, 08:13

jolygina 1

30.03.2015, 00:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat