Tort cu nuca

de irena in Torturi, 21 Feb 2012 | 7686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr nuci macinate,
  • 1 ou,
  • 350 gr zahar,
  • 2 linguri miere,
  • 4 linguri lapte,
  • 200 gr faina,
  • 500 ml frisca,
  • 4 linguri dulceata visine,
  • rom,
  • 8 linguri Irish cream.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Ptr foile cu nuca:2 00 gr nuca prajita si macinata,300 gr zahar,2 linguri miere,1 ou,4 linguri lapte,200 gr faina. Se amesteca toate ingredientele, se framanta si rezulta un aluat putin lipicios.Se da la rece 2 ore.Aluatul se imparte in 4 buc si se intind foi subtiri,pe hartia de copt,taiata de dimensiunea formei de blat(diam 24 cm).Se coc foile la 180 C timp de 10 - 12 min.Cand foile se racesc devin de consistenta biscuitilor.


Crema: 500 ml frisca,50 gr zahar,4 linguri dulceata de visine,200 gr nuci ,esenta de rom.Se bate frisca si se imparte in 2 parti.O parte o amestec cu nuca,zahar si rom, iar cealalta parte cu dulceata de visine.


Se insiropeaza foile cu cate 2 linguri (pe fiecare) Irish cream.Se aseaza prima foaie apoi crema cu nuca,foaie,crema cu dulceata,etc.


Se imbraca tortul cu frisca si se orneaza cu nuci caramelizate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

23.02.2012, 08:40

mama mia ce bunatate

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:57

suuuper

simona72 1

17.11.2014, 17:06

Minunat!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana si nuci