Tort cu nuca

de Dea_Dea in Torturi, 19 Mai 2014 | 6883 vizualizari

 

Foarte foarte bun!

 

INGREDIENTE

BLAT :

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt Dr.Oetker

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • esenta de vanilie Dr.Oetker
  • 5 linguri amidon Gustin (Dr.Oetker)
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 linguri zahar pentru caramelizat
  • 250 ml frisca lichida

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom Dr.Oetker.

DECOR:

  • 200-250 ml frisca lichida batuta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.


Crema: Topim cele 2 linguri de zahar si il intindem pe foaie de copt in strat subtire si lasam la racit. Miezul de nuca il maruntim. 400 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie il punem la foc , iar celelalte 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Batem frisca si incorporam in crema rece, apoi adaugam miezul de nuca si zaharul topit macinat sau maruntit.


Sirop: In apa se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.


Asamblare: Blatul se taie in 3 ( 2 taieturi). Se insiropeaza o parte din blat, punem jumatate de crema, blar insiropat, crema, blat iar deasupra il imbracam in frisca.

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui nuca cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Valclaudia 1

20.05.2014, 20:58

Krystyan Trendy 1

20.05.2014, 21:39

Minunat tort!

CookieMonster 1

30.05.2014, 10:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de nuca si crema de ciocolata si lamaie