Tort cu nuca, alune si fistic

de ela in Torturi, 14 Feb 2010 | 3142 vizualizari

 

inspirat de tortul egiptean,l-am facut pe fuga,de ziua mea,cu musafirii veniti deja...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 12 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 12 linguri faina,
  • praf de copt,
  • 3 linguri nuca rasa
  • crema1:
  • 6galbenusuri,
  • 8linguri zahar,
  • 500ml lapte,
  • 3linguri faina sau amidon,
  • 150gr unt,
  • esenta de vanilie.
  • crema 2:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr nuca.
  • crema3:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr alune macinate,
  • crema 4:
  • 250ml frisca,
  • 150gr zahar pudra,
  • 50gr fistic,
  • pt ornat:
  • 1 ciocolata cu cereale primola
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca, alune si fistic:

BLATUL:


Se separa galbenusurile de ou de albusuri.Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.Se completeaza treptat zaharul,mixand in continuare,se incorporeaza apoi galbenusurile,faina treptat,nuca rasa si praful de copt.Compozitia se imparte in doua si se rastoarna pe o tava tapetata cu hartie de copt.Se dau pe rand la cuptor cele doua parti,cate 15min,pana se coc blaturile.


Intre timp se pregatesc cremele.


CREMA1:


Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste,adaugam amidonul si mai mixam putin.Adaugam laptele si omogenizam.Punem pe foc,pe treapta mica pana compozitia se face ca o budinca.Luam de pe foc si adaugam treptat untul taiat cubulete si amestecam pana acesta se topeste.Cand crema s-a racit,adaugam cateva picaturi esenta de vanilie.


CREMA2:


Frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se intareste,apoi se incorporeaza nuca.


La fel se procedeaza si cu celalte creme,doar ca se adauga in loc de nuca,fistic si alune rase.


Blaturile se scot din tava si se taie in doua,rezultand patru blaturi.


Asamblarea se face astfel:punem primul blat,peste care punem 1/4 din prima crema,apoi crema1.Urmatorul blat,1/4 din crema1,apoi crema2.Din nou un blat,crema1,apoi crema3.Cel de-al treilea blat,crema1,apoi crema4.


Se orneaza cu ciocolata rasa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, alune si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ionix 1

16.02.2010, 12:14

arata foarte bine felia de tort...

Rocsi 1

16.02.2010, 12:17

bun dar trebuie multa rabdare...

ela 1

16.02.2010, 12:20

nu e nevoie de multa rabdare,merge facut repede,din pacate nu am avut timp sa il ornez frumos ca nepotul meu statea langa mine si voia sa il tai cat mai repede

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata