Tort cu nuca - Gordon Ramsay

de Toamna07 in Torturi, 4 Mai 2012 | 3564 vizualizari

 

Aceasta reteta apartine marelui bucatar Gordon Ramsay incununat cu 13 stele Michelin !
Am primit cadou de la sotul meu cartea sa de bucate "Bucataria lumii" din care am pregatit acest tort scaldat intr-o baie cu mirodenii.
Dupa ce gusti o bucatica ai senzatia ca-ti desfunda papilele gustative intr-un mod inedit.
In Grecia ,acest desert, este denumit karydopita si se srveste cu o lingura de iaurt grecesc .
Incercati-l si nu o sa regretati !!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 2 linguri coniac
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 90 gr. zahar tos
  • 1/2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/4 de lingurita de cuisoare macinate
  • 20 gr. de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 35 gr. de crutoane vechi de o zi
  • 175 gr. miez de nuca
  • unt topit pentru uns
  • SIrop cu mirodenii
  • 125 gr. de zahar tos
  • 150 ml. de apa
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • zeama si coaja rasa fin de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca - Gordon Ramsay:

Preincalziti cuptorul la 190 de grade .Ungeti cu unt o forma de tort de 23 de cm ( forma mea a vut diametrul de 26 cm si a iesit perfect) .

Intr-un bol mare ,bateti galbenusurile ,coniacul (eu am avut Campari si nu s-a simtit nici o modificare a gustului, in rau ),coaja si zeama de portocala,pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.


Puneti intr-un mixer zaharul,scortisoara,cuisoarele,faina,praful de copt,crutoanele si 150 gr. de nuca si amestecati pana obtineti granule fine.Puneti amestecul intr-un bol mare .In alt bol curat ,bateti albusurile spuma .


Amestecati compozitia cu galbenus cu cea de crutoane,apoi adaugati cu atentie albusurile,folosind o lingura mare de metal,pana omogenizati.


Turnati compozitia de tort in tava si lasati-o la cuptor 40 de minute.Se inteapa cu o scobitoare sa se verifice daca este gata.


Cat timp tortul este la cuptor, preparati siropul cu mirodenii ( eu l-am preparat la inceput pt. ca trebuie turnat rece)..Puneti toate ingredientele intr-o cratita mica si amestecati-le la foc potrivit pana dizolvati zaharul.Asteptati sa dea in clocot si lasati la foc mic 5 min.Asteptati sa se raceasca si se strecoara printr-o sita intr-un borcan


Cand tortul este gata,scoateti-l din cuptor si intepati-l pe toata suprafata cu un betisor.Presarati deasupra restul de nuci,(eu am pus cateva in plus):)apoi puneti cu o lingura siropul racit peste tortul fierbinte.



Se lasa sa se raceasca inainte de a-l servi.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca - Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Toamna07 1

11.05.2012, 17:01

Nici o sansa ! Te pup !

jolygina 1

14.05.2012, 20:17

Steffy 1

17.06.2012, 18:00

Felicitari...arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!