Tort cu nuca si mousse de dovleac

de Dea_Dea in Torturi, 23 Oct 2014 | 1585 vizualizari

 

Foarte bun a iesit

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • MOUSSE:
  • 400 gr dovleac ras
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml smantana de casa
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si mousse de dovleac:

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.


Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.


Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.


Asamblare:


Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti .

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

24.10.2014, 18:26

Panacris 1

24.10.2014, 21:44

dantes 1

25.10.2014, 11:30

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort grenoblez cu cafea si nuci