Tort cu nuca si mousse de dovleac

de Dea_Dea in Torturi, 23 Oct 2014 | 3469 vizualizari

 

Foarte bun a iesit

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran Dr.Oetker
  • MOUSSE:
  • 400 gr dovleac ras
  • 4 linguri de zahar
  • scortisoara
  • 200 ml smantana de casa
  • 5 gr gelatina Dr.Oetker+ 2 linguri apa
  • SIROP:
  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca si mousse de dovleac:

Blat: Albusurile cu praful de sare se bat spuma. Adaugam zaharul si mixam bine, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei. In continuare adaugam nuca si amestecam cu lingura de lemn, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava de 16 cm diametru si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit.

Sirop: Apa se amesteca cu zaharul pana se diozolva si se adauga esenta de rom.

Mousse: Dovleacul ras se pune in cratita cu zahar si cu scortisoara. Se pune pe foc 10-15 min pana se inmoaie iar apoi se lasa la racit. Se paseaza cu blender-ul .Smantana de casa se bate si se amesteca cu dovleacul. Gelatina se pune la inmuiat cuu apa 5 min, apoi se pune pe abur sa se dizolve. Se amesteca cu crema. CREMA SE FACE CAND SE UMPLE TORTUL.

Asamblare: 

Blatul se taie in 4 ( 3 taieturi). Se asambleaza in tava in care s-a copt. O foaie de blat , insiropam, crema, blat insiropat, crema  si tot asa , iar deasupra se pune frisca si se da la frigider 1 hr. Se scoate din forma si se orneaza dupa cum vreti .

TIPS-URI

1

Se poate face si cu mere

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si mousse de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu smantana si nuci