Tort cu nuci si ciocolata

de alinutzika in Torturi, 18 Oct 2011 | 2319 vizualizari

 

by edith frincu....Foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 6 oua
  • 150 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • 1 pachet praf de copt
  • 100 g ciocolata neagra
  • Crema
  • 120 g unt
  • 7 lg zahar pudra
  • 400 g frisca
  • 250 g nuca macinata
  • vanilie burbon
  • Sirop
  • 4 lg zahar
  • 200 ml apa
  • 3-4 cuburi de ciocolata neagra
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie cu crema de cafea
  • 100 ml smantana lichida pt frisca
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuci si ciocolata:

Se mixeaza untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga nucile, faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia de mai sus. Topim ciocolata la bain-marie sau microunde si o adaugam si pe ea langa celelalte ingrediente. Dam la copt, pt aproximativ 40 de minute.


Mixam bine untul cu zaharul pudra si vanilia. Adaugam frisca batuta peste unt, mixand continuu. La urma, adaugam nucile macinate.


Punem 5 linguri de zahar la caramelizat, iar cand s-a topit zaharul adaugam 200 ml apa si lasam pe foc pana cand tot zaharul este topit.


Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi si punem cate o lingura din amestecul de apa si zahar si amestecam pana se termina toata apa.


Taiem blatul racit in 3 parti egale, pe orizontala Insiropam blatul de jos, , punem jumatate crema si apoi blatul urmator. Iar insiropam si punem restul de crema si ultimul blat.


Deasupra, punem glazura dintr-o miscare, fara sa netezim deloc, ca sa ramana tortul frumos. Ornam dupa preferinta.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

alinutzika 1

20.10.2011, 15:52

multumesc fetelor de comentarii si aprecieri....
Incercati-l si voi!

Lau 1

20.10.2011, 21:13

bun

kamy 1

20.10.2011, 23:10

cioco si nuca cea mai buna combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"