Tort cu pepene

de ianculubita in Torturi, 29 Aug 2013 | 1211 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca de cand au aparut pepenii,mi s-a intamplat de 2ori sa fie pe placul meu;asa ca am cautat pe google sa vad daca sunt retete cu pepene si am gasit ceva,am adaptat-o la ingredientele mele si ia priviti ce a iesit!!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • un praf de sare
  • miezul de la un pepene de 1 kg
  • 4 linguri zahar
  • 3 pliculete de gelatina
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 ceasca cu sirop sau zeama de compot
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pepene:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.


Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam intr-un vas si punem pe foc impreuna cu zaharul iar dupa ce s-a topit,fara sa fiarba,adaugam gelatina hidratata;amestecam bine pana se dizolva si dam vasul la frigider sa se intareasca putin apoi amestecam cu frisca batuta;eu nu ma impac de loc cu aceste pliculete,sau poate nu am rabdare sa astept asa ca am folosit 3plicuri cu foi de gelatina.


Forma in care am copt blatul,o imbracam in folie alimentara,punem blatul,insiropam putin apoi turnam crema deasupra,nivelam suprafata si lasam la frigider pana a doua zi cand ornam tortul si servim.

 

TIPS-URI

1

puteti orna si cu frisca,eu nu am avut

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

29.08.2013, 19:55

ianculubita 1

30.08.2013, 09:56

mihaelar63 1

30.08.2013, 10:06

Ce roz e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu inghetata de ciocolata