Tort cu piersici si coacaze negre

de papabundetot in Torturi, 26 Iul 2014 | 2108 vizualizari

 

Torturile usoare si racoroase cu fructe proaspete au devenit marea mea pasiune in vara aceasta.Sunt uroare,delicioase si deloc complicate ca si mod de preparare,in plus de asta puteti alege ce combinatii va plac,pot fi cu un singur fruct sau mai multe,in functie de preferinte:)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru blat:
  • 225 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • Pentru crema de coacaze negre:
  • 200 gr coacaze negre
  • 4 linguri zahar
  • 200 gr iaurt fara grasimi
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru crema de piersici:
  • 4 piersici
  • 2 linguri zahar esenta de vanilie
  • 200 gr iaurt fara grasimi
  • 3 foi de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si coacaze negre:

Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor.

Intr-o craticioara am pus coacazele impreuna cu zaharul,la foc mic si le-am lasat pana cand zaharul s-a topit si fructele s-au inmuiat.Gelatina am inmuiat-o in apa rece conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi inainte de a stinge focul am adaugat-o peste coacaze.Am pus apoi iaurtul peste fructe si am introdus blenderul pentru a marunti bine fructele,astfel incat la final crema sa fie foarte fina.Am dat crema de coacaze negre la racit si am preparat-o pe cea de piersici.

Am taiat piersicile in cubulete mici,am pus peste ele 2 linguri de zahar si putina esenta de vanilie,le-am pus la foc mic unde le-am lasat pana s-au inmuiat,la fel ca si la coacaze,am adaugat la final gelatina,iaurtul si le-am maruntit la blender.

Dupa ce crema de coacaze s-a racit am turnat-o peste blatul de biscuiti si am lasat-o la racit 1 ora pentru a se inatri si gelatina sa isi faca efectul.Odata ce crema de coacaze s-a intarit cat de cat (in asa fel incat sa nu se amestece cremele intre ele) am adugat peste tort si crema de piersici si am mai lasat tortul la frigider inca 3-4 ore,pana cand s-a intarit bine si a ramas in forma si dupa ce am luat inelul de sustinere.

Eu am decorat tortul cu cateva felii de piersica,dar puteti alege orice alt decor va place,sau ce aveti la indemana.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

28.07.2014, 09:18

papabundetot 1

28.07.2014, 14:01

Mery ti-am pastrat o felie,poate vi!

papabundetot 1

28.07.2014, 14:01

Se face ff usor si e tare racoros,merita sa faceti si voi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana de naut cu chorizo si bulgur
  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

  • 03

    MA

  • 04

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu capsuni

ieri la 20:06

Tort cu pere si mascarpone

de Lau 9

ieri la 08:45

Tarta cu fructe

de Lau 9

ieri la 08:19

Iahnie de fasole boabe la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot

pe 02.08 la 23:44

RETETA RECOMANDATA
Tort Ramona (cu piersici şi portocale)