Tort cu prune si vin

de Lau in Dulciuri, 16 Sep 2012 | 1090 vizualizari

 

sursa ancuta>:D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata

Crema

  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1,1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca

Decor

  • ciocolata
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.


Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.


La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.


lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.


Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.


Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.


Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.


Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.


Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:22

delicios arata

Lau 1

17.09.2012, 22:53

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca prajita si frisca