Tort cu prune si vin

de Lau in Dulciuri, 16 Sep 2012 | 1010 vizualizari

 

sursa ancuta>:D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata

Crema

  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1,1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca

Decor

  • ciocolata
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.


Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.


La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.


lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.


Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.


Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.


Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.


Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.


Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:22

delicios arata

Lau 1

17.09.2012, 22:53

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu sampanie si bezea