Tort cu prune si vin

de Lau in Dulciuri, 16 Sep 2012 | 2022 vizualizari

 

sursa ancuta>:D

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 50 g unt
  • 75 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata

Crema

  • 700 g prune
  • 70 g zahar
  • 150 ml apa
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri visinata
  • 1,1/2plic de gelatina
  • 500 ml frisca

Decor

  • ciocolata
  • alune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu prune si vin:

BLATUL-topim ciocolata(la microunde)Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


Mixam galbenusurile cu zaharul si untul moale pana se albesc si devin spumoase.


Faina o amestecam cu praful de copt apoi o incorporam in crema de galbenusuri.


La final adaugam spuma de albusuri,dupa care adaugam ciocolata topita,amestecam usor cu o paleta.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit o tava micuta) si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


CREMA-prunele curatate de samburi le punem la fiert impreuna cu vinul,apa si visinata.


lasam sa fiarba pana se inmoaie prunele,apoi oprim focul si pasam.


Gelatina o hidratam in 6 linguri de apa rece,timpt de 5 min dupa care o pregatim conform instructiunilor de pe plic.


Amestecam gelatina cu piureul de prune cald si dam la racit.


Cand s-a racit adaugam frisca batuta amestecand usor.


Blatul il taiem in 2 sau il lasam asa,il asezam in tava cu inel detasabil.


Insiropam(eu l-am insiropat cu 2 linguri de visinata si un pic de apa)adaugam trei sferturi de crema,a 2 foaie, insiropam si punem restul de crema.


Dam la frigider pana se intareste complet si decoram cu ciocolata topita si alune maciante.


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu prune si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:22

delicios arata

Lau 1

17.09.2012, 22:53

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 22:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si menta