Tort cu rodie

de Lau in Torturi, 5 Dec 2013 | 4279 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 galbenusuri
  • 100 ml apa calduta
  • 150 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 16 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1 rodie
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri zeama de rodie
  • Decor
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodie:

Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam greu prima data:)) timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul, zaharul vanilat si mai mixam pana vom obtine o spuma aerata si pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cu o lingura/paleta amestecam usor pana ce se omogenizeaza bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 blatul.

Crema - mixam frisca si smantana (in boluri diferite). Adaugam smantana peste frisca (din care am oprit putin pentru decorare), adaugam si zeama de rodie si mixam/amestecam pana ce se incorporeaza.

Asamblarea - pe un platou asezam prima foaie de blat, o insiropam, adaugam crema (am oprit putina ca sa decorez). Adaugam a 2 foaie o insiropam. Ungem tortul cu un rand de frisca (oprita) si dam la rece 30 minute, dupa care scoatem si repetam inca o data ca sa acoperim bine tortul. Dam din nou la frigider 30 minute, dupa care decoram cu ciocolata topita cu smantana si cu crema oprita. Deasupra am adaugat samburi de la rodie.

Dam la rece 2 ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Black & White