Tort cu rulada si crema de capsuni

de diana_k in Torturi, 7 Mar 2013 | 7746 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu cacaua: se va coace in tava mare de 35cm/30 cm
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 3 linguri cacaua,
  • coaja rasa de portocala
  • Rulada: se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm
  • 3 oua,
  • 120g zahar,
  • 60g faina
  • + 4 linguri de nutella
  • Crema:
  • 300 ml iaurt,
  • 300 ml frisca,
  • 15 g gelatina,
  • 250 g capsuni,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2-3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si crema de capsuni:

Pentru blatul de cacao:


Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.

Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.


Pentru blatul de rulada


Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina. Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt. Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit


Crema:


Capsunile se paseaza cu furculita. Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si capsunile pasate. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine. Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.


Asamblare:


Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul. Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseaza pe fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul. Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie. Se aseaza o tava peste tort (eu am folosit-o pe cea din poza pe care am pus si tortul) si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.


Glazura:


Ciocolata se topeste la foc impreuna cu frisca apoi se toarna peste tort.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

babi5 1

04.04.2013, 07:42

Valclaudia 1

11.04.2013, 20:31

foarte, foarte bine arata! Felicitari

Panacris 1

19.02.2014, 08:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata alba