Tort cu rulada si crema de capsuni

de diana_k in Torturi, 7 Mar 2013 | 13127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu cacaua: se va coace in tava mare de 35cm/30 cm
  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 3 linguri cacaua,
  • coaja rasa de portocala
  • Rulada: se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm
  • 3 oua,
  • 120g zahar,
  • 60g faina
  • + 4 linguri de nutella
  • Crema:
  • 300 ml iaurt,
  • 300 ml frisca,
  • 15 g gelatina,
  • 250 g capsuni,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata,
  • 2-3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si crema de capsuni:

Pentru blatul de cacao:

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.
Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.

Pentru blatul de rulada

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina. Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt. Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit

Crema:

Capsunile se paseaza cu furculita. Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si capsunile pasate. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine. Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.

Asamblare:

Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul. Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseaza pe fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul. Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie. Se aseaza o tava peste tort (eu am folosit-o pe cea din poza pe care am pus si tortul) si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc impreuna cu frisca apoi se toarna peste tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

Valclaudia 1

11.04.2013, 20:31

foarte, foarte bine arata! Felicitari

Panacris 1

19.02.2014, 08:31

Rahela Velicu 1

12.02.2018, 22:15

la favorite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, frisca si capsuni