Tort cu spuma de fragi

de Constelatialeu in Torturi, 24 Oct 2014 | 1423 vizualizari

 

Din tortul asta am gustat un picut,la casuta Bucatarasilor,a adus Buni,dar la cate bunaciuni au fost acolo,am gustat cate putin fin fiecare,ca si asa sunt cat Casa Poporului.Deci de la Buni a pornit,apoi l-a facut Gaby si azi l-am prestat si eu,doar ca am inlocuit dulceata de trandafiri cu dulceata de fragi.Habar nu am cum a iesit la gust,ca abia maine-l duc sarbatoritei si sper sa apuc sa gust si eu.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de fragi
  • 6 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri dulceata fragi
  • 3 linguri zahar pentru caramelizat
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca hulala
  • 200 ml smantana dulce peste 30% grasime
  • 6 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de fragi:

Blat :


Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste,adaugal uleiul si amestecam bine,apoi adaugam faina si la final albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam cu miscari incete de jos in sus pana omogenizam compozitia. Tapetam cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 18 cm,turnam compozitia si dam forma la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Il lasam sa se raceasca.


Intr-o cratita cu diametrul de 18 cm caramelizam 3 linguri de zahar.Zaharul caramelizat il imprastiem pe peretii cratitei si lasam sa se raceasca,cat timp pregatim spuma de fragi.


Spuma de fragi :


Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare,adaugam zaharul si batem pana se topeste zaharul,obtinand o bezea tare.La final adaugam dulceata de fragi,amestecand usor,sa nu se lase bezeaua.Spuma de fragi o punem in cratita cu zahar caramelizat.Cratita respectiva o punem intr-o alta cratita in care am pus apa fierbinte si bagam la cuptor.Lasam la foc mediu cca 30 min,facem testul scobitorii.Oprim focul si lasam in cuptor cca 15 min sa se raceasca spuma.


Dupa ce scoatem cratita din cuptor,asezam blatul de tort deasupra,asezam peste o farfuria pe care rasturnam tortul.Cu o miscare rapida intoarcem farfuria cu cratita si rasucim energic ca sa desprindem spuma.Scoatem cratita,lasam sa se absoarbe siropul ,in cazul in care este mai mult cu un servet ,inmuiem si eliminam siropul.


Frisca lichida,amestecata cu smantana de frisca si zaharul vanilat le mixam bine,apoi imbracam tortul cu frisca si-l ornam cum ne trece prin cap.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fragi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

25.10.2014, 06:49

dantes 1

25.10.2014, 09:25

Super!

anca_rm 1

25.10.2014, 11:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale