Tort cu trei creme

de adry88 in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 1169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de nuca de cocos
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml frisca
  • crema 2
  • 250 ml frisca
  • 100 visine
  • Crema de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula.


La final adaugam treptat spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 4 felii.


Crema-laptele il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si lasam cateva ore la inmuiat.


Dupa care strecuram laptele (nu aruncam nuca de cocos)


Mixam oaule cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine,adaugam treptat laptele caldut.


Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca, adaugam nuca de cocos si omogenizam.


Lasam sa se raceasca,


Crema 2-amestecam visine cu frisca mixata inainte.


Crema de ciocolata-mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul,cacao si treptat laptele caldut.


Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.


Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam crema nuca de cocos-foaie crema-2-foaie-1/2din crema de ciocolata -ultima foaie si imbracam tortul in crema de ciocolata.


Eu am adaugat napolitana maruntita si cateva bombonele pentru decor.


Dam la rece cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Adele 1

13.02.2015, 09:23

adry88 1

12.03.2015, 16:12

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:37

wow ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Porridge - Budinca de ovaz cu miere si capsuni