Tort cu trei creme

de adry88 in Dulciuri, 2 Feb 2015 | 3850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema de nuca de cocos
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 250 ml frisca
  • crema 2
  • 250 ml frisca
  • 100 visine
  • Crema de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula.

La final adaugam treptat  spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema-laptele il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam nuca de cocos si lasam cateva ore la inmuiat.

Dupa care strecuram laptele (nu aruncam nuca de cocos)

Mixam oaule cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine,adaugam treptat laptele caldut.

Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca, adaugam nuca de cocos si omogenizam.

Lasam sa se raceasca,

Crema 2-amestecam visine cu frisca mixata inainte.

Crema de ciocolata-mixam ouale cu zaharul,adaugam amidonul,cacao si treptat laptele caldut.

Punem amestecul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa, lasam sa se raceasca.

Ansamblare-asezam prima foaie-o insiropam-adaugam crema nuca de cocos-foaie crema-2-foaie-1/2din crema de ciocolata -ultima foaie si imbracam tortul in crema de ciocolata.

Eu am adaugat napolitana maruntita  si cateva bombonele pentru decor.

Dam la rece cateva ore inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Adele 1

13.02.2015, 09:23

adry88 1

12.03.2015, 16:12

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 11:37

wow ce deliciu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi ca la gogoserie