Tort cu vișine și frișcă

de Julie in Torturi, 13 Feb 2011 | 2247 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:  

  •  125 g unt,
  • 150 g zahăr,
  • 50 g cacao,
  • 3 ouă,
  • 100 g făină,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • 1 lingură cafea măcinată

Cremă:

  • vișine(aprox. o cană),
  • 300 g smântână pt frișcă,
  • 3-4 linguri zahăr farin

Sirop:

  •  1 cană zahăr,
  • 1 cană apă

Decor:

  • frișcă,
  • vișine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vișine și frișcă:

Blat:

Intr-un vas pe foc se pun untul, zahărul, cacaua, cafeaua și se lasa sa dea două trei clocote sa se dizolve zahărul.Se dă deoparte, se lasă să se racorească puțin ,apoi se adaugă gălbenușurile și făina amestecată cu praful de copt. La sfârșit se incorporează ușor albușurile bătute spumă.Se unge o tava cu ulei ,se tapetează cu făină și se toarnă aluatul. Se coace 20-25 min in cuptorul deja incins.Se lasă să se racească și se scoate pe platou.

Sirop:

Apa și zahărul se pun intr-un vas pe foc și se lasă să fiarbă pâna se obține un sirop gros.Se oprește focul și se adaugă vișinele. Se lasă in sirop 25-30 min apoi se scot scurgându-se bine. Cu o parte din sirop se unge blatul, iar o parte se pune in cremă. Se pot folosi vișine congelate sau proaspete.

Crema:


Se bate smântâna cu zahărul farin până se obține frișca, se adaugă 2 linguri din siropul de la vișine, apoi se adaugă și vișinele.

Asamblare:

Peste blat se intinde crema, se nivelează bine. Deasupra se toarnă gelatină roșie pt decor( obțional),apoi se dă la rece. Se ornează cu frișcă și vișine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vișine și frișcă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sylvia 1

20.02.2011, 19:00

Renunt si la dieta pt o bucatica

adry88 1

04.07.2011, 15:47

place

Alexandra Elena 1

14.06.2013, 13:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea