Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie

de adriana65 in Torturi, 23 Iun 2009 | 10099 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 15 g unt
  • - 3 oua
  • - 180 g zahar
  • - 100 g faina
  • - 50 g amidon
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 g visine
  • - 150 g zahar
  • - 2 linguri amidon
  • - 400 ml lapte
  • - 1 plic praf de budinca de vanilie
  • - 2 linguri de zahar
  • - 100 g unt
  • Mai aveti nevoie de:
  • - o forma tort
  • - 300 ml frisca
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 50 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie:

Pentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua, amestecati usor, si la final adaugati si untul.

Se tapeteaza forma de tort cu hartie cerata, turnati compozitia de blat in ea, neteziti uniform. Se da la copt pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se desprinde hartia cerata si se lasa blatul la racit. Dupa racire se taie in doua.

Pentru umplutura se pun visinele impreuna cu 150 g zahar intr-o oala mica pe foc. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.

Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa, adaugati-l in oala si lasati sa dea un clocot. Luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca.

Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar; se dauaga budinca si se fierbe amestecand continuu. Se lasa la racit.


Untul se taie cubulete, se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga budinca rece de vanilie .

Atentie! Se mixeaza la viteza maxima si se adauga budinca cate putin, altfel riscati sa se taie crema!

Finisare: Puneti primul blat pe un platou, fixati in jurul lui forma in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, turnati usor visinele, apoi crema de unt cu vanilie si dati la frigider pentru cca 60 minute. Se scoate, se pune blatul doi deasupra si se unge cu frisca batuta bine.

Deasupra se pune ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

adriana65 1

13.07.2009, 08:50

Vă mulţumesc la toţi. Nu ezitaţi să preparaţi tortul , este delicios.

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Mini-pizza cu iaurt in aluat
  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

  • 01

    L

  • 02

    MA

  • 03

    MI

  • 04

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Inghetata cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:22

Tort racoros cu capsuni

de VI 1

ieri la 09:20

Salau si stiuca la cuptor

pe 01.06 la 20:56

Miel cu usturoi si otet balsamic

pe 01.06 la 20:30

Desert tarta cu capsuni si faina de migdale

pe 31.05 la 22:49

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos cu alune de padure