Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie

de adriana65 in Torturi, 23 Iun 2009 | 7386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 15 g unt
  • - 3 oua
  • - 180 g zahar
  • - 100 g faina
  • - 50 g amidon
  • - 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 600 g visine
  • - 150 g zahar
  • - 2 linguri amidon
  • - 400 ml lapte
  • - 1 plic praf de budinca de vanilie
  • - 2 linguri de zahar
  • - 100 g unt
  • Mai aveti nevoie de:
  • - o forma tort
  • - 300 ml frisca
  • - 1 lingura de zahar
  • - 1 plic zahar vaniliat
  • - 50 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie:

Pentru blat topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp bateti o spuma din oua si zahar. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si le cerneti apoi deasupra spumei de oua, amestecati usor, si la final adaugati si untul.    
Se tapeteaza forma de tort cu hartie cerata, turnati compozitia de blat in ea, neteziti uniform. Se da la copt pentru aproximativ 30 minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor, se desprinde hartia cerata si se lasa blatul la racit. Dupa racire se taie in doua.
Pentru umplutura se pun visinele impreuna cu 150 g zahar intr-o oala mica pe foc. Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.
Amestecati amidonul cu 3 linguri de apa, adaugati-l in oala si lasati sa dea un clocot. Luati oala de pe foc, lasati sa se raceasca.
Pentru crema se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu 2 linguri de zahar; se dauaga budinca si se fierbe amestecand continuu. Se lasa la racit.
Untul se taie cubulete, se mixeaza pana devine spumos, apoi se adauga budinca rece de vanilie .
Atentie! Se mixeaza la viteza maxima si se adauga budinca cate putin, altfel riscati sa se taie crema!
Finisare: Puneti primul blat pe un platou, fixati in jurul lui forma in care s-a copt, tapetata cu folie alimentara, turnati usor visinele, apoi crema de unt cu vanilie si dati la frigider pentru cca 60 minute. Se scoate, se pune blatul doi deasupra si se unge cu frisca batuta bine.
Deasupra se pune ciocolata rasa.
 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie-0
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie-1
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie-2
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie-3
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie-4

COMENTARII (7)

adriana65

adriana65 1

13.07.2009, 08:50

Vă mulţumesc la toţi. Nu ezitaţi să preparaţi tortul , este delicios.

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!