Tort cu zmeura si mascarpone

de _Alina_ in Torturi, 29 Sep 2014 | 2763 vizualizari

 

Un tort nesofisticat facut pentru aniversarea parintilor mei. Nu l-am finisat extraordinar de bine si a avut de suferit putin din cauza caldurii si transportului...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 9 oua medii (de tara am folosit eu)
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 40 g cacao (22% grasime) 50 ml ulei
  • Crema de zmeura
  • 300 g zmeura (congelata am folosit eu)
  • 130g zahar
  • 20 g gelatina granule
  • 600 g smantana lichida (30% grasime -Pilos)
  • Crema de mascarpone
  • 200 g smantana lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 si 1/2 lg zahar
  • Sirop:
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 100 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si mascarpone:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza 1 minut. 

4. Mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga restul de zahar si mixeaza pana cand acesta se dizolva complet, iar spuma formata este tare.

5. Amesteca albusurile spuma cu galbenusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Cerne in compozitie faina amestecata cu cacaoa in 3 transe, amestecand circular, de jos in sus dupa fiecare transa adaugata.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 35-45 min. Fa testul scobitorii sa verifici daca s-a copt, daca scobitoarea iese curata, atunci blatul este copt.

8. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet (de preferat pana a doua zi) si apoi taie-l in 3 felii (eu l-am taiat in 4 insa una din felii a disparut, mi-a furat-o cosmonautul:)).

  Crema de zmeura:
ATENTIE!!! Prepara aceasta crema in momentul in care asamblezi tortul.
1. Pune zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu la foc mic. Amesteca ocazional si lasa pe foc pana cand siropul format se ingroasa. Opreste focul si lasa sa se raceasca complet (grabeste procesul punand vasul intr-un alt vas cu apa rece).

2. Hidrateaza gelatina in 100 g smantana lichida  timp de 10 minute. Dizolv-o pe baie de aburi si las-o sa se racoreasca.

3. Mixeaza restul de smantana lichida pana cand capata volum si consistenta, pune zmeura si gelatina dizolvata si mixeaza bine.

Crema de mascarpone:
1. Mixeaza smantana lichida cu zaharul pana cand capata volum si consistenta.
2. Separat pune 100 g de frisca si mixeaza bine cu mascarponele.
3. Inglobeaza toata frisca in mascarpone cu ajutorul unei spatule.

Asamblare:
1. Tapeteaza o tava cu fund detasabil cu folie alimentara.
2. Pune o felie de blat, insiropeaz-o, pune jumatate din crema de zmeura, a doua felie, insiropeaz-o si pune cealalta jumatate de crema de zmeura si umtima felie pe care o vei insiropa. Pune tortul in frigider pentru minim 4 ore.
3.Scoate tortul din frigider, pune un platou deasupra tavii si rastoarna-l cu tot cu tava pe platou, desfa tava si da deoparte folia alimentara.
4. Imbraca-l intr-un strat fin de crema de mascarpone.
5. Pune restul de mascarpone intr-un pos cu varf stea si formeaza trandafirasi (AICI gasesti un videoclip care te invata cum sa-i faci). Introdu tortul in frigider pentru minim 2 ore.

S-aveti pofta!  

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

29.09.2014, 22:27

Ce imi place, ce aromat!

diaconta 1

30.09.2014, 22:35

DIVIN!!!!

_Alina_ 1

01.10.2014, 09:53

Multu', dragilor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!