Tort de biscuiti cu capsuni

de T I M E A in Torturi, 9 Iun 2013 | 19605 vizualizari

 

Anul acesta am incercat sa profit din plin de sezonul capsunilor. Si daca mama mea a facut dulceata cu capsuni din gradina lor si m-a scutit pe mine de acest lucru ca in fiecare an, mie mi-a ramas placerea de a face doar prajituri chiar daca din pacate cu capsuni cumparate. Am gasit insa capsuni buni si dulci si am facut un tort foarte gustos :)....si ca de obicei asa cum v-am obisnuit si usor de facut, cu ingrediente la indemana tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 130 gr margarina Rama
  • 1 lingura si jumatate de zahar
  • 6 linguri lapte
  • 3-4 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr capsuni
  • 300 gr frisca lichida indulcita
  • 1/2 plic intaritor de frisca
  • Jeleu:
  • 200 gr capsuni
  • 2 linguri zahar
  • 3 lingurite amidon
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu capsuni:

Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul.


Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam.


Luam o forma mica de tort (17-20cm) o tapetam pe fund cu hartie de copt si cu o lingura punem compozitia de biscuiti in tava si nivelam.


Dam tava la frigider timp de 2-3 ore sau 30 min la congelator.


Dupa ce a stat suficient timp la rece pregatim frisca adica o mixam impreuna cu intaritorul de frisca pana se intareste.


Punem jumatate din cantitatea de frisca peste blatul de biscuiti si nivelam cu lingura.


Capsunii ii curatam de codite, ii spalam si ii taiem in doua, apoi asezam jumatatile peste frisca (ideal e sa avem capsuni mari).


Peste capsuni punem restul de frisca si nivelam.


Jeleu de capsuni: punem fructele in blender pentru 30 de secunde apoi turnam intr-un vas cu toarta, adaugam zaharul si punem pe foc. Cat este inca rece luam cate lingurite si amestecam intr-un bol cu amidonul. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si lasam pe foc amestecand, pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Din cand in cand amestecam.


Asezam jeleul cu o lingura peste frisca si nivelam frumos.


Dam tava din nou la frigider timp de minim 3 ore.


Scoatem din frigider si indepartam cu grija inelul de la tava de tort apoi tot cu grija indepartam hartia de copt si asezam tortul pe o farfurie.


Feliem cu un cutit ud si servim.

 

TIPS-URI

1

Puteti prepara acest tort si cu alte fructe rosii de sezon, de ex; zmeura, visine, cirese

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (71)

miki_a 1

08.03.2015, 02:54

Aspect super placut si sigur si gustul e pe masura!

Carmen 1

06.04.2015, 17:38

arata intr-un mare FEL!!!

Lina24 1

17.05.2016, 14:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Tort ecler cu crema de capsuni