Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba

de Nadyne in Dulciuri, 8 Noi 2016 | 1642 vizualizari

 

 Un tort savuros, racoritor, fara coacere...

 

INGREDIENTE

  • 650 g biscuiți simpli 170 g zahar 50 g cacao 150 g unt 150-200g nuci toate grosier 250 mi apa 500g crema de brânză 400ml frisca lichida 200g ciocolată alba 150 g ciocolată amaruie cativa mieji de nuca intregi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba:

Biscuitii îi rupem în bucati mai mari, intr-un vas încăpător, peste punem si nuca tocată mai mare.


Zahărul se amesteca cu cacaua si apa intr-o craticioara pe care o asezam pe foc. Adaugam si untul, tăiat cubulete si amestecăm pana la topirea acestuia. Dupa ce untul s-a topit, mai lăsăm pe foc pret de 1-2 minute, în tot acest timp amestecând cu grija.


Siropul il punem peste biscuiți si omogenizam foarte bine.


Tapetăm o tava rotundă, cu pereti detasabili (a mea are 26 cm diametru )cu folie alimentară sau cu hârtie de copt, punem biscuitii, presam si nivelam, apoi dăm tava la frigider.


150 g din ciocolată alba se topește la bain-marie si se lasa la racit.


Crema de brânză se mixeaza la viteza mare cu 200 ml frisca lichida, adăugată treptat. Se ia cate o lingura cu ciocolată alba (care trebuie sa fie racita)si se încorporează in crema de brânză, mixand puternic.


Se scoate tava din frigider, se pune crema de brânză peste biscuiți, se niveleaza si se da din nou la rece, pentru minim 45 minute.


Frisca lichida se încălzește foarte bine si se adauga peste ciocolată amaruie. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam bine cu un tel pana la omogenizare.


Turnam glazura racorita bine peste crema de brânză, nivelam, ornam cu miez de nuca si ciocolata alba rasa si dăm la rece peste noapte.


Sa aveti poftă!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de branza si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Nadyne 1

10.11.2016, 22:50

dantes 1

13.11.2016, 06:38

Delicios!

Xandrinne 1

13.11.2016, 09:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti