Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 1465 vizualizari

 

Am un Nicolaie frumos de sarbatorit in zi de sfanta sarbatoare si i-am preparat un tortulet din toata inima, cu dragoste de mama, a iesit delicios!

 

INGREDIENTE

  • 6 sau 8 pachetele de biscuiti Petitte beurre( in functie de forma)
  • zeama si coaja de la 3 lamai
  • 1 l si jumatate de lapte
  • 350 gr. zahar pudra
  • 9 oua
  • 9 linguri faina
  • 150 gr unt
  • vanilie
  • zmeura
  • bombonele pentru ornat
  • 500 ml frisca naturala din lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura:

Se prepara crema: Se pune laptele 1l si jumatate la foc impreuna cu zaharul pudra si vanilia si se infierbanta.


Ouale se mixeaza cu 100 ml lapte rece, apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Se mai pune din oala cu lapte fierbinte inca o canita de lapte, se toarna apoi totul inapoi in oala de pe foc, se tine pana se ingroasa crema, amestecand continuu sa nu se prinda.


Se adauga untul, coaja de lamaie, se amesteca pana se topeste si apoi se pune zeama de lamaie. Se omogenizeaza crema, amestecand cu un tel.


Se asaza in forma un rand de biscuiti( daca doriti ii puteti stropi cu un pic de lapte, eu nu am facut asta pentru ca am lasat peste noapte la rece si abia a doua zi spre seara am taiat tortul, deci a fost destul timp pentru inmuierea biscuitilor. Se pune un strat de crema, apoi zmeura ( eu am avut congelata), din nou strat de biscuiti, apoi crema si zmeura si procedam asa pana la trei sferturi din inaltimea formei.( va trebui sa lasam spatiu si pentru frisca) Ultimul strat a fost cel de crema. Am pus folie si l-am dat la rece pana a doua zi cand l-am ornat cu frisca, bombonele si zmeura.


Va recomand sa il preparati din timp ca sa poata sta la rece minim sase ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (61)

RuxyRux 1

08.12.2015, 23:03

Multumesc frumos Rocsi

Xandrinne 1

09.12.2015, 06:22

Frumos tort! La multi ani sarbatoritului!!

RuxyRux 1

09.12.2015, 23:10

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Bezele Ratatouille