Tort de branza cu ciocolata si cappuccino

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 5095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta
  • 50 gr unt, topit
  • 225 gr biscuiti simpli cu cacao, sfaramitati
  • Pentru umplutura
  • 225 gr ciocolata amaruie, topita
  • 500 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 4 oua
  • 300 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • Pentru topping
  • 200 ml smantana grasa
  • 50 ml cappuccino
  • cacao, pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza cu ciocolata si cappuccino:

Se incalzeste cuptorul la 160ᵒC.Se unge cu putin ulei o tava rotunda de 23 cm.
Se amesteca untul cu biscuitii, apoi se pune compozitia in tava, apasand-o pe fundul tavii.

Se bate, cu mixerul, crema de branza cu zaharul.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare.Cu mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata, smantana si 50 ml cappuccino.Se toarna compozitia obtinuta in tava si se da prajitura la copt 1h 10 minute – 1h 15 minute, pana se va intari putin (suprafata va trebui sa fie lucioasa, iar umplutura va fi putin moale dar se va intari odata ce se va raci).Se trece cu un cutit in jurul marginilor tortului, se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider cel putin 3 ore.

Se scoate tortul din tava.Pentru topping, se amesteca smantana cu cappuccino, apoi se intinde acest amestec peste suprafata tortului.Se pudreaza tortul cu putina cacao si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza cu ciocolata si cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci