Tort de cafea cu cirese

de MonaMimi in Torturi, 4 Iun 2012 | 1430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 160 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g cacao
  • 1 lingura cafea
  • crema
  • 200 ml lapte
  • 60 g zahar pudra
  • 1/2 pachet budinca de vanilie
  • 150 g unt
  • 1 lingura cafea
  • 2 linguri rom
  • pentru umplutura de cirese
  • 250 ml suc de cirese
  • 50 g zahar
  • 200 g cirese
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • decor
  • glazura
  • migdale macinate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu cirese:

Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu zaharul ,adaugi galbenusurile treptat si la final pui faina cernuta cu praful de copt,scortisoara,cafea si cacao. Amesteci usor de jos in sus. Ungi si tapetezi o forma de tort, torni aluatul si coci blatul in cuptorul preancalzit 30-40 de minute. Il lasi sa se raceasca in forma dupa care il tai in trei parti pe orizontala.

Pentru crema: amesteci laptele cu praful de budinca ,zaharul si pui pe foc mic pana se ingroasa ,amestecand continuu. Lasi la racit ,incoroporezi untul moale si aromezi cu romul si cafeaua. Intinzi crema pe primul blat acoperi cu a doua parte de blat si dai la rece sa se intareasca.

Intre timp,fierbi sucul de cirese cu zaharul si praful de budinca. Adaugi ciresele fara samburi si fierbi putin. Asezi imediat crema cu cirese pe al doilea blat si acoperi cu ultima parte, dai din nou la frigider ca sa se intareasca. Scoti tortul din frigider il glazurezi  si il ornezi dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Zamfira 1

04.06.2012, 14:21

mamaieelena 1

04.06.2012, 16:35

iri_iri 1

04.06.2012, 23:17

vreau sa pap

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!