Tort de capsuni

de Dulceatadetrandafiri in Torturi, 23 Mar 2011 | 3224 vizualizari

 

Un tort cu o textura cremoasa, foarte placut, cu un gust fin dulce-acrisor. Inimioara se vrea tot in ton cu Faurarul (februarie) care-a trecut.
Se prepara relativ repede (in jur de o ora) asa ca merita incercat. Am avut niste capsuni la congelator, deci am purces.

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt pentru 8 portii:
  • 800 gr de capsuni
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml frisca
  • 1 plic glazura rosie sau transparenta (am folosit Tort Gelee Dr. Oetker)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, se adauga albusurile batute spuma, faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie, pui si zaharul vanilat. Totul se mixeaza bine si se toarna in forma de tort. Se pune la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25-30 min. Cand se raceste blatul i se taie un capac, se da capacul la o parte si se scobeste miezul.



400 gr de capsune taiate marunt se amesteca cu jumatate din cantitatea de frisca (frisca se bate inainte pana se obtine o pasta cremoasa, batoasa), cu miezul scobit si cu o lingura de zahar. Cu aceasta compozitie se umple la loc blatul. Apoi se pune capacul si se orneaza cu frisca. Deasupra se pun restul de 400 gr de capsune taiate in jumatati.



Intr-un ibric se pune plicul de glazura cu o lingura de zahar si o cana de apa. Urmand instructiunile de pe plic, se amesteca bine cu telul si se tine pe foc 1 min. Se toarna deasupra tortului, din mijloc, caci se va intinde singura catre extremitati. Se da la frigider minim 2 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mirela0911 1

24.03.2011, 12:38

delicios

mihaelar63 1

24.03.2011, 13:02

Cui nu i-ar place ?
Am o curiozitate , cu dulceata de trandafiri cum stai ?

adry88 1

02.06.2011, 16:42

ce deliciu si ce superb arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "