Tort de ciocolata

de dakris in Torturi, 6 Iun 2012 | 4940 vizualizari

 

Acest tort l-am facut copilasilor mei de 1 iunie... :) Din pacate, nu am reusit sa fac poze si in sectiune...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 4 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri cu varf faina
  • 1 praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema ganache neagra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 50 g unt
  • Crema ganache alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 50 g unt
  • Glazura
  • 70 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 g unt
  • In plus,
  • 1 cutie ananas in sirop
  • cateva caramele Sugus
  • 30 g ciocolata neagra pt ursuleti
  • 50 ml frisca lichida batuta
  • ornamente colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Ornamentele


Pt ursuleti : 30 g ciocolata amaruie se topesc la microunde ori la baie de aburi, se varsa in forme de briose, si se introduc la congelator pana se intaresc.


Melcii, floricelele si puiul : caramelele se incalzesc cateva secunte la microunde cat sa se inmoaie si sa se poata modela usor. Atentie! Se intaresc la loc repede, asadar, se modeleaza caramelele una cate una.


Norisorul pe care stau ursuletii : 50 ml frisca lichida rece, de la frigider, se mizeaza pana rezulta o frisca tare care nu cade de pe tel, se pune intr-un sprit si se „deseneaza un norisor” :)


Cremele ganache


In doua craticioare se pun cate 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga intr-una ciocolata alba rupta bucatele si in cealalta cea neagra, de asemenea, tot rupta bucatele si se amesteca pana se topeste ciocolata. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora, apoi se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.


Blatul


Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de ananas.


Glazura


Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.


Asamblarea


Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema neagra. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta 2/3 din crema alba peste care se aseaza bucatele mici de ananas. Se aseaza si a treia felie si, cu restul de crema alba ramasa se imbraca tortul (intr-un strat subtire).


Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, pe fata superioara a tortului si se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

dakris 1

07.06.2012, 07:57

va multumesc pt aprecieri!

amalyutzza 1

16.06.2012, 13:52

l-am notat,am sa il fac la nepotica mea de ziua ei multumesc!:*

dakris 1

16.06.2012, 21:38

cu mare drag, amalyutzza! sper sa ii placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata fructat