Tort de ciocolata

de ianculubita in Torturi, 20 Feb 2013 | 1516 vizualizari

 

Azi m-am enervat si am facut si eu un tort mai ca lumea si spre surprinderea mea,chiar mi-a iesit ca lumea!!!!(parerea mea)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 1/2praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • sare

Crema

  • 3-4linguri gem de caise
  • 400ml frisca lichida
  • 100g ciocolata menaj
  • 5foi de gelatina
  • fructe de orice fel,proaspete sau congelate

Glazura

  • 200g ciocolata menaj
  • 50g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam galbenusurile care au fost frecate cu ulei,apoi incorporam usor faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o spatula;rasturnam in forma mica de tort si lasam la cuptor 30-40 min,facand testul cu scobitoarea.


Pentru crema topim ciocolata in 200ml frisca pe foc mic,dam vasul deoparte si incorporam gelatina care a stat 5 min in apa rece;dupa ce s-a racit bine, mixam crema pana-si schimba culoarea, apoi amestecam cu restul de frisca batuta.


Blatul racit,taiat in doua,insiropat (zahar,apa si arome), prima foaie unsa cu gem,adaugam jumatate de crema,deasupra fructele,restul de crema,nivelam bine,si acoperim cu a doua foaie insiropata;dam la frigider cateva ore sa se intareasca bine crema apoi turnam glazura deasupra,nivelam suprafata (ceea ce eu nu am facut!!) si-l ornam dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

alba_zori 1

21.02.2013, 09:32

foarte bun,c-am asa fac si eu pandispanul,super bun

Teo 1

21.02.2013, 20:26

Arata ''ca lumea''!

Lau 1

21.02.2013, 23:05

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...